Josep M. Padullés es converteix en el desè alcalde de Sant Martí Sarroca en democràcia

Josep M. Padullés, amb la vara d’alcalde
15/06/2019 - 12:06h

Amb el suport del seu grup, Foment Martinenc, ERC i la CUP ha obtingut la majoria d’un plenari d’onze regidors

Els sis regidors de les formacions, Foment Martinenc (3), ERC (2) i CUP (1) han permès amb la seva votació que Josep M. Padullés sigui el nou alcalde de Sant Martí Sarroca, el desè des de la instauració de la democràcia l’any 1979.

El ple d’investidura s’ha fet a les 9 del matí d’aquest dissabte i el saló de plens s’ha fet petit per encabir tot el públic assistent. Una de les curiositats del plenari ha estat la votació per l’alcalde. A banda dels sis regidors que ja se sabien votarien per Padullés, faltava saber que farien els dos socialistes i els tres que tindrà Junts per Sant Martí. Doncs, curiosament tots han votat pel candidat Pere Cano de la formació MOVEM-PSC.

Un cop declarat nou alcalde Josep Maria Padullés, el de més edat del consistori, els grups han realitzat les primeres declaracions. Per l’oposició tant, Pere Cano (MOVEM-PSC) com Ramon Carbó (Junts) han felicitat el nou alcalde tot manifestant que faran una oposició responsable i constructiva però també, han dit, “contundent quan sigui necessari”. Carbó, de la seva banda, ha recordat al nou equip de govern que hereten tota una feina per l’anterior consistori amb alguns projectes per realitzar. “Els desitjo encert en els temes pendents i en els que trobaran més complicats”, deia Carbó.

Finalment el nou alcalde ha estès la mà a tots els grups de l’oposició manifestant que “m’hauria agrada un consens molt més ampli partint de la idea inicial d’intentar un govern de concentració però diferents circumstàncies, algunes prou conegudes, no ho han fet possibles”. “Desitjo que en aquesta legislatura en lloc de crear o reforçar línies vermelles ajudi a trencar-les. Volem un ajuntament de tothom i per tothom”.

El ple ha acabat després de trenta minuts i del cant dels Segadors.

Comentaris