Pere Regull: “El pacte amb el PSC és qüestió de confiança política”

13/06/2019 - 19:07h

L’alcalde en funcions i cap de Junts per Vilafranca, Pere Regull, assegura que la militància del seu partit ha preferit pactar amb el PSC que no pas amb ERC “per una qüestió de confiança”

A banda del comunicat enviat aquest migdia de Junts per Vilafranca, on s’anunciava el pacte amb el PSC, Pere Regull ha declarat al 3d8 que, tot i que les negociacions han anat bé tant amb PSC com amb ERC, arribar a un acord amb els socialistes ha estat més fàcil “perquè no teníem masses diferències de programa ja que portàvem sis anys manant junts”.

Regull reconeix que ERC ha fet moltes concessions i que ha treballat per entrar al govern “cosa que no va fer fa 4 anys” però que el problema és que les crítiques i l’oposició dels republicans “era del fons dels projectes, no només de la gestió, sinó que s’oposen al fons de projectes importants com ara el del carrer del Comerç”.

Regull reconeix que, finalment, del que es tractava bàsicament era d’un tema “de confiança política” i que l’assemblea de Junts per Vilafranca va decidir “fiar-se més dels socialistes que d’ERC”. Regull explica que quan estàs al govern sovint has de renunciar o arribar a acords que segurament no són 100% del teu gust i que no tenien clar que ERC fos capaç de fer-ho.

Volem un govern únic per 4 anys, no pactar amb un partit que potser en dos anys marxava

Pere Regull, cap de Junts per Vilafranca

“Volem un govern únic per 4 anys, no pactar amb un partit que potser en dos anys marxava. No ho teníem clar i la confiança és bàsica”, diu Regull al mateix temps que lamenta que ERC critiqui el pacte amb el PSC “quan ERC està pactant amb els socialistes en molts altres municipis catalans. No crec que hagin de posar línies vermelles”.

També et pot interessar

Comentaris