ERC: “Regull rebutja pactar amb nosaltres perquè no li som còmodes”

ERC de Vilafranca ha lamentat la decisió de Junts d’haver-los deixat a l’oposició
13/06/2019 - 18:09h

ERC ha lamentat la decisió de Junts per Vilafranca, que ha preferit arribar a un acord amb el PSC que no pas amb els republicans

La regidora i cap de llista d’ERC a Vilafranca, Mònica Hill, acompanyada dels que dissabte entraran com a regidors de la formació, Pere Sàbat i Gemma Urgell, i altres membres de la candidatura han convocat aquest dijous a la tarda a la premsa de forma urgent per valorar el pacte de Junts per Vilafranca amb PSC.

Hill explica que s’havien reunit en quatre ocasions amb Pere Regull i que “davant les nostres propostes, la seva actitud era de paràlisi i anar a remolc nostre”. Hill assegura que ERC ha fet “un esforç important per tenir un govern republicà i hem assumit moltes propostes, però ells no han tingut la voluntat de pactar amb nosaltres”.

En aquest sentit Hill apunta que de les 26 propostes de Junts per Vilafranca, ERC n’havia acceptat 17 “d’entrada”, n’hi havia set que quedaven pendents de modificar el redactat i només s’havien negat a acceptar-ne dues: la remodelació del pla del carrer del Comerç i la instal·lació de càmeres al centre de la vila.

“Quan vols un acord tothom ha de fer renuncies i creiem que ells s’ho prenien com una manera de guanyar o perdre, però nosaltres tenim la consciència tranquil·la”, ha assegurat la portaveu d’ERC.

Nosaltres som una càrrega de feina que a Junts per Vilafranca no els hi ve de gust assumir

Mònica Hill, cap de llista d’ERC a Vilafranca

Segons els republicans el que li ha passat a Pere Regull “és que ha rebutjat pactar amb nosaltres perquè no li som còmodes, perquè no ens emmotllarem com el PSC, que demostra que només li importa ocupar cadires. Amb ERC a l’oposició, qui perd és Vilafranca. Nosaltres som una càrrega de feina que no els hi ve de gust assumir”.

Mònica Hill lamenta que Pere Regull hagi tancat l’acord amb el PSC abans de comunicar-li que no li interessava pactar amb ERC i, per tant, diu que ERC s’ha sentit “enmig d’una subhasta i d’un intercanvi de monedes. Ens sap greu que hagi negociat amb els dos en paral·lel”.

Els republicans critiquen que el pacte sigui “amb un partit del 155” i, en ser preguntada pels pactes entre ERC i PSC en altres municipis, Hill va reconèixer que el que passa en altres ciutats sovint no els hi agrada, però que ella està per treballar pel govern de Vilafranca i no d’altres llocs.

Davant la proposta d’entrar al govern amb Junts per Vilafranca i PSC, ERC s’hi nega “totalment” i, a més deixa clar que els republicans en cap cas van posar sobre la taula ni càrrecs ni retribucions de cap tipus. “Primer volíem tancar un acord i després ja vindria la resta, no volíem parlar de sous” assegura Hill al mateix temps que clou dient que no havia vist receptivitat en Regull per pactar amb ells.

També et pot interessar

Comentaris