Els animals abandonats tenen un nou aliat amb l’app de la policia del Vendrell

El regidor Rafel Gosálvez
13/06/2019 - 13:04h

Si es troba un animal abandonat, a través de l’aplicació se li podrà fer una foto amb el mòbil i enviar-ne la localització

L’aplicació per a mòbil de la Policia Municipal del Vendrell evALERTA estrenarà aquesta setmana una nova funcionalitat per localitzar animals abandonats. A través d’una pestanya, es podrà avisar la policia que s’ha trobat l’animal, fer-li fotos i enviar-ne la localització.

El regidor de Governació vendrellenc, Rafel Gosálvez, ha destacat que això permetrà facilitar la transmissió d’informació sobre animals abandonats i ser “més resolutius”. En definitiva, l’app pretén millorar la informació que rep la policia local sobre animals abandonats, ja que fins ara només rebia trucades i descripcions subjectives de l’animal. Gosálvez també ha recordat als propietaris de gossos que cal que estiguin censats i xipats per tal que, si es perden, sigui més fàcil trobar-los.

L’aplicació
L’app evALERTA és una eina de seguretat ciutadana que va néixer amb l’objectiu de donar tranquil·litat als vendrellencs. Una de les funcionalitats més destacades és el “botó del pànic”, que té contacte directe amb la policia, que és avisada al moment. En rebre l’alerta, gràcies a la geolocalització, la policia es desplaça fins on es troba l’usuari i intenta contactar-lo per telèfon per saber en quina situació es troba i quins dispositius cal activar.

Per accedir a l’aplicació, només cal descarregar-la i registrar-se gratuïtament. Just en aquell moment ja es podrà gaudir de totes les funcionalitats que ofereix l’aparell. Fins ara s’han registrat 900 ciutadans i s’han comptabilitzat 250 alarmes. De moment, cap d’elles era per una situació crítica o urgent. En aquest sentit, des de la policia recorden que només s’ha d’utilitzar l’aplicació en casos de risc o perill real. Recomanen que, en cas d’incidències menors, es truqui al 112 o s’avisi directament a la policia.

Futures funcionalitats
Ja en el seu naixement es va tenir clar que es buscaria ampliar-ne la gamma de serveis. La geolocalització d’animals abandonats ha estat un primer pas, però des de la policia ja estan treballant per potenciar la pestanya de l’aplicació dedicada als comerços locals i que vol ser una eina de prevenció i actuació davant possibles furts i robatoris. Fins ara, només 11 comerços locals la tenen instal·lada i tenen un distintiu als seus aparadors que adverteix que l’establiment té connexió directa amb la policia local.

També et pot interessar

Comentaris