Emotiu cinquantenari de la coral Rossinyols de Llorenç

12/06/2019 - 09:40h

Un centenar de cantaires van participar en el concert al nou edifici d’El Centre

La coral infantil Rossinyols de Llorenç del Penedès va celebrar el cap de setmana passat el cinquantenari de la fundació, coordinada en el seu dia per Josep Maria Porta i un grup de veïns del poble.

Aquesta celebració emblemàtica va tenir com a acte més emotiu el concert que es va fer dissabte a la tarda al nou equipament de la societat El Centre, en el primer esdeveniment públic que s’hi feia. Va anar a càrrec de la cinquantena de cantaires dels actuals grups de la coral Rossinyols -Polzets, per a infants de 3 i 4 anys; Patufets (5-6 anys), Draguis (7-8 anys), Trencapins (9-10 anys) i Massagrans (fins a l’adolescència)-, a més d’una cinquantena de persones més, que ja són excantaires de l’entitat.

A l’audició hi van participar també les directores actuals dels diversos grups: Rosa Rafecas, Marta Minguella, Aïna Cobo, Duna Carnicero, Marta Minyes i Sara Miquel; a banda de Roser Esteban, que va dirigir la interpretació de ‘Tinc una cançó’, peça escrita i composta pel pianista llorencenc Jordi Camell l’any 1994, amb motiu del 25è aniversari de la coral Rossinyols, i que ha esdevingut una mena d’himne per a l’entitat.

Els grups de la Rossinyols van cantar peces de diverses parts del món i els excantaires, mitja dotzena de cançons emblemàtiques d’aquests 50 anys de la coral Rossinyols.


La convocatòria més multitudinària d’aquest cinquantenari de la Rossinyols va ser el dinar de germanor que es va fer diumenge als jardins d’Oriol Martorell, amb la participació d’unes 300 persones.

Exposició dels 50 anys

D’altra banda, i a més d’un esmorzar, una cercavila folklòrica, jocs infantils i un espectacle d’animació, cal remarcar la inauguració d’una placa commemorativa al carrer dedicat precisament a l’entitat coral llorencenca i l’obertura d’una exposició d’aquest cinquantenari i la qual encara es podrà veure aquest cap de setmana a la Casa de Cultura.

També et pot interessar

Comentaris