La Festa Major del Vendrell pren forma

11/06/2019 - 16:29h

Els Administradors de Santa Anna 2019 desvetllen algunes novetats

Els Administradors de Santa Anna del Vendrell que organitzen la festa major d’aquest any 2019 han fet públiques diverses novetats relacionades amb la festa de final de juliol.

Apadrina la festa major

Una de les novetats és l’anomenada ‘Apadrina la Festa Major’, l’element que simbolitzarà enguany l’apadrinament de la festa vendrellenca.

Els Administradors de Santa Anna 2019 han previst fer un punt de llibre, una mini carretilla i una bengala que duran una etiqueta on s’hi podrà escriure el nom dels padrins i dipositar-la en una urna. Tots els noms formaran part del pergamí del Gegant Salvador durant Santa Anna 2019. Els creadors són els i les artistes de la Fundació Santa Teresa.

Tots aquests elements es poden comprar a la seu de la regidoria de Cultura, a la Rambla, 24, en horari de dilluns a divendres de 10 a 14h. Més endavant també es vendran a la Sala La Fusteria, seu de la ‘botiga de la Festa Major’.

Correfoc infantil

Una altra de les novetats d’aquest any per la festa major vendrellenca és un correfoc infantil. Serà el dia 25 de juliol, Sant Jaume, i l’inici tindrà lloc just a l’acabar el pregó de festa major que, com ja es va apuntar fa unes setmanes, anirà a càrrec de l’excap de colla dels Nens del Vendrell Kevin Prados.

El Correfoc infantil sortirà de la Rambla i el recorregut passarà pels carrers Prat de la riba, Cafès, Plaça Nova, Muralla, Quatre Fonts, Riera de la Bisbal, Pont nou i la zona del botafoc.

Piromusical

I aquí es podrà gaudir d’una altra novetat de la festa major vendrellenca del mes que ve, un piromusical. Volent potenciar el castell de focs, des de l’administració de Santa Anna 2019 van pensar en convertir el castell de focs en un piromusical. Aquí és on tindrà un paper destacat la bengala que es vendrà als padrins de la festa. I val a dir que la mateixa zona del Botafoc estarà ambientada amb una zona adequada per sopar, atès que s’hi trobaran diverses ofertes de foodtrucks.

La festa major, a prop de les escoles

D’altra banda, els Administradors de Santa Anna, “amb l’afany que la Festa Major es treballi a les escoles de primària de la forma més vivencial possible, gràcies a la predisposició de la mestra i especialista de música Anna Ibarz, van proposar un projecte als mestres de música de les escoles del Vendrell”, afirmen en un comunicat.

Així, els alumnes de 3r i 4t de primària de les escoles Pau Casals (Mestre: Àngels López), Àngel Guimerà (Mestre: David Ibarz), Teresina Martorell (Mestre: Sara Cuscó), Sagrat Cor (Mestre: Albert Figueres) i Àngels Garriga (Mestre: Anna Ibarz) han treballat  aquest projecte per reproduir, a petita escala, un dia de festa major.

Serà aquest  dijous, de 10 a 12 h, a la plaça del Tívoli, quan l’alumnat durà a terme una representació dels següents elements: repic de campanes, pregó inaugural, ball de bastons, ball de Valencians, versos dels Diables, sardanes, l’encesa del campanar i un concert de cant coral.

També et pot interessar

Comentaris