El trio suís Vein tanca la temporada de concerts de Jazz Club Vilafranca

11/06/2019 - 10:23h

Els tres músics combinen la improvisació del Jazz amb la música clàssica europea

Jazz Club Vilafranca presenta aquest dissbte, a 2/4 de 9 del vespre, el trio suís Vein en el concert de cloenda de la temporada de concerts. Format a Basilea fa més d’una dècada, Vein (vena, via, estil,…) combina la improvisació del Jazz amb la música clàssica europea. Ja als anys 60, el músic i estudiós nord-americà Gunther Schuller va qualificar aquesta fusió com “The Third Stream”, la tercera via.

És amb aquest plantejament que Vein ha construït la seva excel$lent reputació, incrementada gràcies a la continuïtat que ha tingut a l’hora d’abordar nous projectes. Gairebé des dels inicis, el grup ha publicat un disc a l’any. Els tres components comparteixen lideratge musical, escriuen la majoria dels temes i creen un so fluid i cosmopolita. Les seves perllongades col·laboracions amb solistes de prestigi, com el trombonista Glenn Ferris i els saxofonistes Greg Osby, Dave Liebman o Andy Sheppard, han donat rellevància a la seva exitosa carrera.

Les composicions originals s’equilibren amb adaptacions de la tradició clàssica i del jazz, com es pot comprovar a “Vein Plays Ravel”, un àlbum editat el 2017. El trio està format pels bessons Michael i Florian Arbenz (piano i bateria) i Thomas Lähns al contrabaix.

També et pot interessar

Comentaris