Ester Bartra serà investida alcaldessa de Bonastre

07/06/2019 - 10:51h

Tot i no arribar a cap acord de govern, la candidata de Som Bonastre es garanteix la investidura

Ester Bartra, candidata de Som Bonastre-Junts a l’alcaldia de l’Ajuntament de Bonastre i guanyadora de les eleccions municipals del diumenge 26 de maig en aquesta població del sud del Baix Penedès, ha decidit no signar cap pacte de govern i, per tant, serà investida en minoria com a candidata més votada.

Som Bonastre-Junts, la continuació de l’antiga Convergència i Unió (CiU) a Bonastre i que les darreres legislatures havia estat encapçalada per David Godall, un dels històrics alcaldes dels nacionalistes, va guanyar les eleccions amb 121 vots i 3 regidors, dos regidors menys que els 5 assolits el 2015, per davant de Bonastre-Candidatura de Progrés (marca dels socialistes al municipi bonastrenc) i d’ERC, les dues formacions amb 2 representants per a la nova legislatura.

Malgrat estar en minoria, Ester Bartra ha comentat al 3d8 que les converses dutes a terme amb socialistes i independentistes no han quallat per la possible formació d’un equip de govern i, per tant, ara per ara Som Bonastre iniciarà el proper mandat sense un suport estable de governabilitat.

Així les coses i si no hi ha cap canvi a darrera hora, s’espera que en la investidura de la nova alcaldessa Som Bonastre-Junts voti la seva candidata i tant Bonastre-Candidatura de Progrés com ERC votin el seu cap de llista: David Pulido i Núria Piñas, respectivament.

Una altra possibilitat que se sabrà dissabte 15, en la configuració del nou plenari bonastrenc, és que un dels dos grups municipals o tots dos que en principi seran a l’oposició de l’Ajuntament de Bonastre els propers quatre anys s’abstinguessin en l’acte d’investidura de Bartra.

El resultat de les eleccions a Bonastre va ser molt similar. Després d’anys amb només dos partits polítics a l’Ajuntament, atès que ERC no optava a entrar al consistori bonastrenc, aquesta vegada n’hi haurà tres i val a dir que entre els guanyadors de les eleccions i la tercera força més votada només hi va haver 14 vots de diferència. I entre els dos primers partits, el suport rebut va venir només d’11 paperetes.

Qui és Ester Bartra
La propera alcaldessa de Bonastre és una nouvinguda en política, com tota la candidatura de Som Bonastre-Junts, i proposa “treballar pel poble amb ganes de fer coses noves, mantenir les que funcionen i amb la idea que tots som Bonastre, com el nom de la candidatura”. Ester Bartra es mostra disposada a governar amb minoria i buscar acords puntuals amb els altres partits, amb els quals reconeix que hi ha diverses coincidències programàtiques.

Bartra va néixer a Sant Jaume dels Domenys, però els seus avis eren de Bonastre, població on resideix des de fa 7 anys. Té 34 anys, és llicenciada en Enginyeria Geològica i treballa com a professora de Matemàtiques a l’Institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Comentaris