Vist per sentència el cas dels nou penedesencs antifeixistes encausats

Un moment de la concentració de suport als nou encausats
06/06/2019 - 18:41h

S’enfronten a 2 anys i 8 mesos de presó per incidents durant una manifestació contra Plataforma per Catalunya l’any 2010 a Vilafranca

Els incidents ocorreguts a Vilafranca l’abril del 2010, durant un acte contra Plataforma per Catalunya (PxC) i pels quals estan encausats nou joves penedesencs antifeixistes, han arribat finalment a judici. Concretament aquest s’ha celebrat aquest dijous als jutjats de Vilanova i la vista ha durat de 9.30h fins a les 17.30h.

Els nou processats s’enfronten a 2 anys i 8 mesos de presó, acusats de delictes de desordre públic, atemptat contra l’autoritat, lesions i faltes de danys. Un dels nou encausats, Àlex Vendrell, en sortir del jutjat definia la jornada com a “esperpèntica i humiliant” ja que, segons explica, l’únic objectiu tant de la Fiscalia com de l’advocacia de la Generalitat “era criminalitzar-nos per una samarreta o un pentinat, han estat molt agressius i no ens han deixat pràcticament ni parlar”.

Vendrell ha lamentat que durant tot el judici hagin tingut una parella de Mossos darrere seu “per si intentàvem agredir algú” i ha mostrat la seva indignació sobretot amb la Generalitat perquè aquest cas, segons Vendrell, “va estar a punt de prescriure fa dos anys, però es va reactivar perquè la Generalitat ho va demanar. Ha estat una desfilada de mentides ridícula”.

Per la seva banda, l’advocat Joaquím Bages ha apuntat que creu que han fet “la millor defensa possible”, que els encausats han explicat que va ser una “manifestació globalment pacífica” i que han presentat al·legacions a moltes fets presentats per l’acusació, cosa que pot fer que la sentència no arribi fins passat l’estiu. “Prefereixo una sentència que arribi més tard però estigui ben argumentada que no pas una ràpida i mal feta”, ha sentenciat Bages.

També et pot interessar

Comentaris