La CUP de Sant Pere de Riudebitlles no vol tornar a entrar al govern

Els veïns i veïnes de Sant Pere de Riudebitlles encara no saben el govern que tindran
06/06/2019 - 18:09h

Els cupaires de Sant Pere de Riudebitlles descarten un nou acord amb ERC perquè creuen que amb dos regidors no en tenen prou per desplegar les seves polítiques

Els veïns i veïnes de Sant Pere de Riudebitlles encara no saben quin govern tindran a partir del 15 de juny. I és que la llista més votada va ser Junts per Sant Pere, que va obtenir 5 regidors; seguida d’ERC, amb 4 regidors, i la CUP, que en va tenir dos.
Fa quatre anys, els resultats van ser els mateixos però el govern va estar encapçalat per Rosa Maria Esteve, d’ERC, ja que la CUP va decidir pactar amb els republicans.
Però enguany no serà així i, per tant, l’alcalde serà Joan Llort, de Junts per Sant Pere, però encara s’està pendent d’un possible acord amb ERC per sumar un govern més ampli. De fet, ahir dijous a la tarda, amb l’edició del 3d8 ja tancada, Llort i Rosa Maria Esteve tenien una nova reunió per aproximar posicions.
I és que la CUP va fer públic també ahir dijous que no volen tornar a entrar al govern i, per tant, es mantindran a l’oposició.
En un comunicat, els cupaires expliquen que, tot i haver pujat en nombre de vots, consideren que aquests no són suficients per repetir govern i que fa quatre anys van acordar entrar a un pacte amb ERC “per responsabilitat i per donar resposta a una necessitat de canvi”.
La CUP de Sant Pere valora positivament els quatre anys que han viscut al govern, però també són autocrítics i consideren que, tot i haver desplegat una part important del seu programa, pensen que com a part del govern “en alguns aspectes no hem estat a l’altura i per poder desplegar les nostres polítiques necessitem més presència i amb només dos regidors no és suficient”.
A més els cupaires entenen que, amb la llista presentada per ERC, “no podrem corregir les mancances del govern anterior i és molt probable que es repeteixin els errors i, per això, seguirem treballant pel poble en aquest cas des de l’’oposició”.
El partit assegura que serà crític amb les decisions que considerin negatives per al municipi però que ofereixen al futur govern la seva experiència per tirar endavant totes aquelles polítiques i projectes que van començar i que pensen que són importants per Sant Pere.

Comentaris