Joan Cols (JxLG) serà l’alcalde de la Granada els propers 4 anys

A l’esquerra Jordà Jaime del PSC i, a la dreta, Joan Cols de Junts per la Granada
06/06/2019 - 11:40h

Junts per La Granada i el Partit dels Socialistes de Catalunya han arribat a un acord per formar govern a La Granada

Aquest matí s’ha fet públic el pacte de govern pel qual han arribat Junts per La Granada i el PSC que farà que durant els propers 4 anys Joan Cols (Junts per la Granada), sigui l’alcalde del municipi. Després de quatre anys sota el govern de l’Entesa, ara a partir del 15 de juny es repetirà un pacte que els dos partits ja havien fet durant dues legislatures, la del 2007 i la del 2011, per governar a La Granada.

La diferència és que si durant aquelles dues legislatures, aleshores CiU i PSC es van repartir l’alcaldia dos anys cadascú, ara el pacte estableix que l’alcaldia sigui per Joan Cols tota la legislatura i l’únic regidor socialista, Jordà Jaime, serà el primer tinent d’alcalde. Junts i PSC tindran majoria amb 5 regidors i l’Entesa passarà a l’oposició amb 4 regidors.

En el comunicat que han emès els dos partits expliquen que

“la responsabilitat, la coherència i la transparència envers la ciutadania han estat els principals arguments per assolir un acord entre ambdues forces. Malgrat haver estudiat profundament la possibilitat de formar un govern d’unitat entre els tres grups resultants dels comicis del 26 de maig, aquesta opció ha resultat inviable ja que el tercer dels implicats ha establert múltiples línies vermelles que s’oposen frontalment a les idees que tant PSC com JxLG hem defensat en els respectius programes.


És la nostra responsabilitat prioritzar el benestar de les granadenques i granadencs i per això trobem necessari deixar endarrere els colors i les sigles polítiques, per tal d’assolir un pacte que situï la millora i el desenvolupament del municipi com a única prioritat. La coherència de l’acord recau en tots els aspectes que comparteixen els programes de JxLG i PSC. Aquestes similituds posen de manifest que la direcció en la que volem fer avançar el poble és la mateixa.


Per totes aquestes raons, i quan encara queden uns dies per constituir el nou consistori, fem públic aquest acord i el comuniquem a tots els veïns i veïnes perquè creiem que la transparència és un principi d’actuació que ha de regnar, sempre, en una democràcia efectiva”.


De la seva banda el partit de l’Entesa que el passat 26 de maig va ser la força més votada amb una diferència amb Junts per la Granada de només 31 vots continua estenent la mà i explica en un comunicat la seva proposta de govern d’unitat repartint l’alcaldia dos anys per als dos partits més votats (Entesa i Junts amb un 80% dels vots).

“És una oportunitat històrica per treballar conjuntament i llimar diferències, sempre en el terreny polític i creiem que el moment polític que viu el nostre país reclama d’un pacte d’aquestes característiques per poder treballar amb les institucions catalanes on hi governen partits de caràcter independentista”.

També et pot interessar

Comentaris