Som Poble-ERC avança que farà una “oposició constructiva” al Vendrell

05/06/2019 - 20:34h

La coalició d’esquerres valora la situació política arran del 26-M a la capital del Baix Penedès

La coalició d’esquerres Som Poble-ERC que va quedar com a segona força política més votada a les eleccions municipals del Vendrell, amb 6 regidors i tot just per darrera del PSC, amb 8 representants, ha valorat la situació política a la capital del Baix Penedès a partir de la formació del pacte de govern entre els socialistes i l’Associació Veïnal de les Poblacions (AVP) de les platges, Sant Vicenç de Calders i les urbanitzacions.

La valoració l’han feta aquest dimecres al vespre, en roda de premsa a la plaça Vella, el cap de llista de Som Poble-ERC, Marc Robert, i la número 5 i primera regidora de religió musulmana que hi haurà al consistori vendrellenc, Salima El Youssoufi. Els dos han llegit a mitges un comunicat valoratiu del 26-M.

En primer lloc, des de la coalició d’esquerres s’ha volgut tornar a agrair a les 3.187 persones que el 26 de maig van fer-los confiança. “Valorem molt positivament els resultats i considerem que és una bona notícia que hi hagi més de 3.000 persones que hagin apostat per una alternativa d’esquerres”, es diu des de Som Poble-ERC, que entén que “aquests resultats deixaven la porta oberta a bastir un pacte de govern transformador i de canvi. Aquesta possibilitat va fer-se més complexa el dimecres 29 de maig, quan el recompte final de la Junta Electoral de Zona va atorgar un regidor més al PSC, en detriment de Primàries, que s’ha quedat amb un sol representant”.

Malgrat aquesta realitat, no hem tirat la tovallola, la nostra aposta ha estat en tot moment construir un govern que aportés una nova visió de la política al municipi. Des d’una perspectiva d’esquerres, democràtica, i compromesa amb els drets i les llibertats de la ciutadania”, diu també la coalició d’esquerres.

És per això que Som Poble-ERC s’ha reunit amb tots els partits polítics, amb l’objectiu d'”intercanviar punts de vista i treballar en la possibilitat d’un govern alternatiu al PSC. Sabíem que hi havia poc marge per a aconseguir aquest gran pacte, que havia de comptar amb el suport de 5 formacions polítiques. Però malgrat ser conscients de les dificultats, pensàvem que era la nostra obligació deixar-nos la pell per intentar bastir aquesta nova proposta de govern, i així ho hem fet fins a l’últim moment”.

El pacte de govern entre el PSC i l’AVP-FIC “impossibilita, de moment, cap alternativa”, reconeix Som Poble-ERC, que, tanmateix, “no es qüestiona la legitimitat de la decisió que l’AVP ha optat per a reforçar i apuntalar en el poder a aquells que l’han exercit durant les darreres dècades, malgrat el seu llarg historial de promeses incomplertes, retallades dels serveis bàsics, manca de transparència i gestió ineficient de l’Ajuntament”.

“L’AVP, que es presentava amb la voluntat de denunciar i revertir l’oblit i el deteriorament de les poblacions de les platges i de les urbanitzacions, finalment ha acabat pactant amb els responsables d’aquest oblit i abandonament”, es remarca des de Som Poble-ERC, que ho troba “una contradicció” que l’AVP “haurà d’assumir i suposo que intentarà capgirar”, diu Marc Robert.

“Donades aquestes circumstàncies, volem reafirmar-nos en el nostre compromís de seguir treballant per a bastir una majoria que suposi un canvi en la política municipal, i que aconsegueixi transformar la realitat del Vendrell”, afirma també Som Poble-ERC en el comunicat que ha fet públic aquest dimecres.

“Per tant, el repte que ara mateix assumim és el de seguir treballant en aquesta direcció, teixint xarxa entre persones, organitzacions polítiques i moviments socials, per tal d’iniciar, el més aviat possible, i treballant des de la institució i des del carrer, aquest gir cap a l’esquerra que necessita el Vendrell”.

A partir del dia 15, “farem una oposició constructiva pel bé dels vendrellencs i vendrellenques, per evitar que tornin a repetir-se les mancances i la manca de planificació que han protagonitzat els governs de les últimes dècades, i que ens van conduir al desastre econòmic del 2011”, diu la segona força política més votada i que liderarà l’oposició municipal a la propera legislatura al Vendrell.

“Una oposició que ens toca fer, que assumim amb voluntat de posar sobre la taula el nostre programa, lliutar per aplicar-lo, i treballat per a eixamplar la base i el suport ciutadà”, conclou.

També et pot interessar

Comentaris