‘La Crida’ de Vilafranca no vol un govern amb el PSC

05/06/2019 - 16:29h

La Crida Nacional es posiciona públicament en contra un acord amb els partits que van donar suport a l’aplicació de l’article 155

La Crida Nacional de Vilafranca ha enviat un comunicat on donen la seva opinió sobre un futur pacte de govern a Vilafranca.

El text diu així: “Des de la Crida Nacional sempre hem demanat la unitat de totes les forces independentistes. Així ho vam fer, també, davant de la convocatòria de les darreres eleccions municipals del 26-M. Lamentem que aquesta unitat no va ser possible, ni a Vilafranca ni a la immensa majoria de municipis catalans. 

Durant aquests dies els diferents grups polítics mantenen converses per tal d’aconseguir un pacte postelectoral que els permeti governar l’ajuntament durant els propers quatre anys. Des de la Crida, i en relació a qualsevol pacte electoral en qualsevol municipi, instem a treballar per tal d’aconseguir governs municipals independentistes que treballin, també, per la República Catalana. 

Ens posicionem, sense pal•liatius, en contra de cap mena de pacte amb els partits que van donar suport a l’aplicació de l’article 155; partits que no han denunciat ni lluitat contra la repressió ni tampoc contra l’empresonament i posterior judici dels membres del Govern legítim de la Generalitat i dels líders de les principals organitzacions de la societat civil.

Els associats de la Crida de Vilafranca demanem exactament el mateix per al nostre poble. Volem un govern municipal independentista i republicà per a Vilafranca perquè així ho ha demanat el poble en les darreres eleccions del passat 26 de maig en què les forces independentistes van obtenir una clara victòria, amb uns resultats molt clars que no admeten discussió.

L’independentisme ha obtingut 14 dels 21 regidors que té l’ajuntament (Junts xCat 7. ERC 5 i la CUP 2). L’independentisme ha obtingut 11.692 vots que representen més del 61% de tots els vots emesos. Els partits del 155 (PSC, C’s i PP) han obtingut 6 regidors i un total de 5.263 vots que signifiquen un percentatge de poc més del 27%.

Davant d’aquests resultats demanem a les forces independentistes de Vilafranca que treballin per arribar a un acord que els permeti formar govern. Un govern que, a més de garantir l’interès comú dels ciutadans en la gestió del seu poble o ciutat, la millora de la col·lectivitat i la participació en la resolució dels problemes comunitaris, ens permeti seguir avançant cap a la República catalana.

Exigim que es respecti la voluntat de la ciutadania de Vilafranca expressada de manera clara i majoritària en els resultats electorals del 26-M. Exigim que en cap cas es produeix cap mena de pacte amb aquells partits que van col·laborar en l’aplicació de l’article 155 i en la repressió posterior.

També et pot interessar

Comentaris