Nou cicle d’FP vinculat al disseny d’automòbils

Joan Lluís Espinós i Carles Grasas, en la signatura del conveni per a l’FP dual al Vendrell.
Avatar
05/06/2019 - 12:53h

L’Institut Andreu Nin del Vendrell incorporarà un grau superior de Disseny en Fabricació Mecànica

L’Institut Andreu Nin del Vendrell oferirà a partir del proper curs escolar la modalitat dual de la formació professional (FP) en el cicle formatiu de grau superior de Disseny en Fabricació Mecànica, amb el perfil professional de Desenvolupament virtual de l’automòbil.

L’objectiu és formar i millorar la qualificació professional de les persones que treballen en l’àmbit del disseny d’automòbils. Aquest dimecres al matí, el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat, Joan Lluís Espinós, i el director general d’Applus IDIADA amb seu al polígon l’Albornar del Baix Penedès, Carles Grasas, han signat el conveni de col·laboració corresponent, que serà vigent fins a l’abril de 2023.

La Generalitat ha informat que el Departament d’Educació vol donar resposta a les necessitats socioeconòmiques de cada moment i de cada territori a través d’una oferta formativa que permeti a les persones l’assoliment de les competències professionals que el teixit industrial demanda. És per això que Educació adequarà el contingut curricular del cicle amb perfil professional en Desenvolupament virtual de l’automòbil a les necessitats del sector. L’alumne que cursi aquest itinerari formatiu, a banda del títol del cicle, també obtindrà un diploma del projecte formatiu de Desenvolupament virtual de l’automòbil desenvolupat per IDIADA.

Estades a l’empresa per a l’alumnat, equipaments i formació per al professorat

L’institut automobilístic IDIADA oferirà als alumnes del cicle formatiu estades a l’empresa, a través de formació dual, mitjançant contractes per a la formació o beques de formació, perquè puguin compaginar els seus estudis amb una activitat laboral al llarg del cicle formatiu.  Així mateix, facilitarà l’ús de les seves instal·lacions perquè l’alumnat i el professorat de l’Institut Andreu Nin puguin realitzar part del contingut d’aquest cicle formatiu.

L’empresa d’investigació i assaig automobilístics també preveu la formació tècnica del professorat i l’accés als cursos de formació, actualització tecnològica i material didàctic. També posarà a disposició places de pràctiques, per tal que els alumnes puguin fer el mòdul de Formació en centres de treball (FCT) corresponent del cicle. Finalment, col·laborarà amb Educació en la promoció dels ensenyaments de la família de Fabricació mecànica i de l’FP dual i per impulsar la transferència tecnològica i del coneixement amb l’Institut Andreu Nin.

PUBLICITAT

Nous cicles formatius

El conveni signat aquest dimecres també preveu la incorporació d’altres cicles formatius en modalitat dual. De fet, els alumnes que aquest curs cursen a l’Institut Andreu Nin els cicles de grau superior d’Automatització i Robòtica i d’Administració i Finances, el curs vinent ja començaran a fer estades a IDIADA. A més, a l’Institut Andreu Nin del Vendrell s’ofereix des de l’any 2010 el cicle superior d’Automoció en modalitat dual, amb un total d’entre 20 i 30 estades a l’any.

També et pot interessar

Comentaris