PSC i AVP signen el pacte de govern al Vendrell

Ricard Vinyals
05/06/2019 - 12:12h

Estableixen formar un equip “fort i estable”

Els caps de llista del PSC i de l’Associació Veïnal de les Poblacions (AVP) de Coma-ruga, Sant Salvador, El Francàs, Sant Vicenç de Calders i les Urbanitzacions del Vendrell, Kenneth Martínez i Seve M.Galván, han signat aquest dimecres al matí l’acord “per a un govern estable i de progrés” a l’ajuntament de la capital del Baix Penedès.

L’acte de signatura s’ha fet als jardins de la Vil·la Casals i ha comptat amb la presència de diversos membres de les dues candidatures.

Tot i el pacte signat, el líder dels socialistes vendrellencs i proper alcalde del Vendrell no ha descartat continuar les negociacions per a una hipotètica incorporació d’algun altre partit polític, però aquestes converses ja hauran d’incloure el PSC i l’AVP en un conjunt. “No tenim línies vermelles, només volem ampliar pel consens social i estem oberts a tot el que sigui sumar”, tot i tenint en compte, com apuntàvem, que la negociació per un govern de més de dos partits ja haurà de passar per converses que incorporin l’AVP-FIC.

L’acord, de tres punts, estableix que els dos partits signants votaran el proper dissabte 15 de juny a favor de Kenneth Martínez com a alcalde del Vendrell, la qual cosa assegura, d’entrada, el suport de 8 regidors del PSC i del representant de la candidatura sorgida des de les platges i urbanitzacions vendrellenques. L’objectiu del primer punt és “donar resposta a les necessitats ciutadanes”.

En un segon punt, l’acord parla de “reforçar la presència municipal i millorar els serveis al ciutadà en tot el municipi del Vendrell i les poblacions de Coma-ruga, Sant Salvador, El Francàs, Sant Vicenç de Calders i les Urbanitzacions”.

I un tercer aspecte de l’acord remarca la voluntat dels signants per “treballar cap a una nova estructura d’abast territorial que doni resposta a les necessitats de tot el municipi per reforçar la cohesió social i aconseguir un model de municipi més descentralitzat”.

PUBLICITAT

Valoracions

Kenneth Martínez ha explicat que el nou govern haurà de “fer l’esforç de treballar conjuntament per l’estabilitat que ens porti a actualitzar serveis públics, per fer les inversions pendents i perquè la inclusió social arribi a tot el nucli urbà, els barris i urbanitzacions”.

Caldrà actualitzar serveis públics, fer les inversions pendents i treballar perquè la inclusió social arribi a tot el Vendrell”

Kenneth Martínez

El candidat socialista a l’alcaldia del Vendrell també ha volgut “agrair i felicitar” l’AVP per la feina que, segons Martínez, “ha fet i ha sabut fer per materialitzar les necessitats d’una bona part de la població del Vendrell”.

De la seva banda, Seve M.Galván ha remarcat en l’acte de signatura del pacte de govern que la candidatura que encapçalava “hem aconseguit veu i vot i se’ns ha donat l’oportunitat de ser claus al municipi”.

Per Galván, caldrà treballar per “la cohesió social i l’obertura del Vendrell cap a les platges, perquè tots els ciutadans tinguin els mateixos serveis i oportunitats”. “Estem molt d’acord amb la idea de govern i volem apostar per l’estabilitat del govern”, ha afegit Seve M.Galván, per continuar: “Tindrem polítiques municipalistes i treballarem pel conjunt dels vendrellencs”.

Hem aconseguit veu i vot i se’ns ha donat l’oportunitat de ser claus al municipi”

Seve M.Galván

Finalment, Galván ha comentat que la proposta política que li ha fet arribar Som Poble-ERC també la trobava “interessant”, però que l’AVP-FIC s’ha decantat per governar amb els socialistes “perquè hem apostat per un govern estable i més fàcil de gestionar que un govern amb més de dos partits”.

En properes dates es donaran a conèixer els detalls del pacte de govern PSC-AVP.

També et pot interessar

Comentaris