Els Falcons de Vilafranca es fan grans

Falconers i exfalconers brindant per un bon 60è aniversari
Judit Benages
04/06/2019 - 10:07h

La colla vilafranquina celebra enguany el seu 60è aniversari amb un bon grapat d’actes per a tots els públics

Els Falcons de Vilafranca commemoren aquest any els seus primers 60 anys d’història i ho volen celebrar amb tothom. Per aquest motiu han programat tot un seguit d’activitats que començaran aquest mes i s’allargaran fins al desembre, colofó final de festa.

Els vilafranquins han presentat aquesta setmana un logotip especial del 60è aniversari i un detall dels principals actes, tot i que n’hi ha alguns que s’aniran definint en les properes setmanes.

Així, la primera activitat és aquest diumenge a partir de les 11 del matí al pavelló firal de Vilafranca amb un Aplec Falconer, obert a falconers, exfalconers, amics i simpatitzants, que comptarà amb activitats per la canalla, una actuació dels vilafranquins i un dinar popular. Durant l’àpat, a més, se sortejarà un quadre de Guillem Noya, pintat especialment per l’aniversari falconer, on es veu una figura dels Falcons des de darrere ja que aquesta és la vista que ha tingut Noya durant molts anys des de la seva posició de timbaler.

Després de l’Aplec Falconer tenen previst celebrar un vermut electrònic (sense data per determinar) i el 13 de juliol portaran a Vilafranca un tobogan gegant, de més de 100 metres, obert a tothom. El 10 d’agost hi haurà un ball de gralles amb els Vinardells i Els Quatrevents, el 2 de setembre el popular Falconcert i el 7 de setembre un rally infantil falconer.

El 29 de setembre hi haurà una caminada popular i el 29 de novembre l’exfalconera, expresidenta i excap de tècnica dels Falcons de Vilafranca, Foix Cuyàs, serà l’encarregada de donar el tret de sortida als últims actes de l’aniversari amb el seu pregó, que encara no ha començat a preparar però que, assegura, li ha fet molta il·lusió poder-ne ser la protagonista, igual que fa 20 anys va fer-ho el seu pare, Joan Cuyàs.

A partir d’aquí, durant el pont del mes de desembre l’aniversari comptarà amb les tradicionals activitats com ara la jornada infantil, el rally falconer, la Pujada a l’Ermita de Sant Pau i l’actuació falconera al Casal.

PUBLICITAT

A banda de totes aquestes activitats, els vilafranquins han organitzat diverses propostes que duraran diversos mesos. La primera és tot un seguit de maridatges que es faran el tercer dijous de cada mes de juny a desembre (menys el mes d’agost) amb la col·laboració de diferents cellers. Les inscripcions s’han de fer a través de la web dels Falcons de Vilafranca o de les seves xarxes socials.

A més a més han impulsat un concurs de composició per a gralles per tal de renovar part del repertori dels seus grallers. Concretament les tres figures de les quals volem renovar l’acompanyament musical són la Pira, l’Escala i la Piràmide drets, actualment acompanyades per La marxa de’n Serra, El febrer i La cirereta, respectivament. Les bases del concurs es poden trobar també a la seva web i la colla preveu fer a finals d’agost un acte públic de presentació de les escollides.

Finalment el setmanari el 3d8 publicarà, durant deu setmanes, el concurs ‘Què saps dels Falcons’, mitjançant el qual els lectors hauran de resoldre una pregunta i un enigma relacionat amb la colla vilafranquina. Finalment també han convocat un concurs de fotografies a Instagram i exposaran també imatges al vestíbul del teatre El Casal de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris