Una moneda a l’aire decideix l’alcaldia de Santa Fe

Jordi Rius, a la dreta, i Jordi Bosch, atenen el resultat del sorteig als jutjats de Vilafranca.
03/06/2019 - 11:12h

El sorteig celebrat aquest dilluns ha determinat que Junts per Santa Fe guanyi un regidor i obtingui la majoria per investir Jordi Bosch com alcalde

Les eleccions municipals del 26 de maig van deixar un escenari insòlit a Santa Fe del Penedès. Els electors van donar un empat entre les candidatures de Junts per Santa Fe i de l’Alternativa Independent per Santa Fe.

La candidatura de Jordi Rius (Alternativa) va obtenir 124 vots, exactament els mateixos que Jordi Bosch (Junts x Santa Fe) . Davant la impossibilitat de determinar un guanyador, la Junta Electoral va determinar que la sort decidís, sempre i quan ho hi hagués un pacte abans.

Tot i que els darrers dies s’ha valorat la possibilitat de repartir-se la legislatura, finalment no hi ha hagut pacte i aquest dilluns s’ha fet el sorteig. La metodologia: llançar una moneda a l’aire.

L’atzar ha volgut que Junts x Santa Fe sigui el guanyador i, per tant, s’endú el quart regidor que marca la majoria absoluta. Així, el ple està repartit entre 4 regidors per Junts x Santa Fe i 3 per Alternativa Independent per Santa Fe que permetran que el proper 15 de juny, el dia de la constitució dels ajuntaments, es pugui investir Jordi Bosch com a nou alcalde.

En saber-se el resultat del sorteig, Bosch ha explicat que tot i haver guanyat té una sensació agredolça perquè no depenia d’ell. De tota manera s’ha mostrat content que la sort li hagi caigut de la seva banda.

En declaracions als mitjans de comunicació, Bosch, ha explicat que ha estat un minut “etern” i una mica desconcertant per fet que el sorteig s’ha fet amb una moneda italiana.

Jordi Bosch, de Junts per Santa Fe

Rius es retira

De la seva banda, Jordi Rius, d’Alternativa Independent per Santa Fe, ha entomat el resultat amb esportivitat i ha lamentat, això sí, que Bosch no valorés l’oferiment de repartir-se la legislatura. Rius ha anunciat que, un cop sabut el resultat del sorteig, no assumirà l’acta de regidor.

No seguiré al grup municipal. Sí, em retiro.

Jordi Rius, d’Alternativa Independent per Santa Fe

L’acte del sorteig ha generat molta expectació, i és que l’empat ha estat una de les curiositats més comentades arreu de Catalunya després del 26M. Mitjans com TV3 i RAC1 han volgut captar en directe el moment del desempat.

Comentaris