L’escola de Llorenç guanya un concurs escolar de videojocs

Avatar
31/05/2019 - 14:09h

Alumnes de cinquè curs de primària del centre llorencenc han fet el millor videojoc del certamen organitzat per la Secretaria d’Universitats i Investigació

L’Escola Les Cometes de Llorenç del Penedès ha guanyat el premi al millor videojoc del concurs escolar Científics en Joc, organitzat per la Secretaria d’Universitats i Investigació (SUR) per a alumnes de 5è de primària. A més, s’han atorgat mencions especials a la millor història (Col·legi Jardí de Granollers), millor estètica (Escola Torre de la Llebre de Rubí), millor contingut científic (Escola Les Cometes) i al millor trencaclosques (Escola Pi d’en Xandri de Sant Cugat del Vallès), segons la SUR.

El videojoc guanyador serà desenvolupat per estudiants de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) i, posteriorment, es penjarà al web ‘Personatges en Joc’, on estarà disponible perquè hi puguin jugar els alumnes de totes les escoles catalanes.

En el concurs, que va ser clausurat al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, hi han participat mig miler d’alumnes de 5è curs de primària d’una vintena d’escoles catalanes. En el transcurs de l’acte de cloenda, les escoles finalistes van exposar els projectes de videojocs que han treballat a classe durant el curs.

Entre altres aspectes, els alumnes de l’escola llorencenca finalment premiada han ideat la mecànica del joc, els personatges, els escenaris, l’estètica i els diversos reptes que haurà de superar el protagonista.

Amb l’objectiu de commemorar el 150è aniversari de la creació de la Taula Periòdica dels Elements, els protagonistes de l’edició 2019 de Científics en Joc han estat investigadors de l’àmbit de la química. Així, els alumnes han descobert la importància d’aquesta branca de la ciència tot desenvolupant videojocs de temàtiques tan diverses com l’agricultura, la contaminació, la cuina o els combustibles renovables, segons les mateixes fonts.

El programa de divulgació de la investigació i foment de les vocacions científiques de la Secretaria d’Universitats i Investigació ha potenciat aquest any la interacció entre alumnes i científics protagonistes dels projectes.

També et pot interessar

Comentaris