Divendres es presenta a l’Odissea la novel·la “Segones oportunitats”

30/05/2019 - 12:21h

L’obra és de l’escriptora, filòloga i catedràtica de llengua anglesa, Rosa Torrent

La llibreria L’Odissea i l’Editorial Gregal, presenten la novel·la Segones oportunitats de Rosa Torrent, filòloga, catedràtica de llengua i literatura anglesa i escriptora, aquest divendres, a les 20h, a la llibreria L’Odissea. L’acte, que compta amb el suport de la Secció literària de l’Agrícol, anirà a càrrec de l’autora acompanyada de Pere Martí Bertran, escriptor i crític literari, i de l’actriu Paula Arbós, que en llegirà fragments.


Segones oportunitats és una novel·la extraordinàriament àgil, vertiginosa i captivadora que atrapa el lector des de l’inici i no el deixa anar fins al final gràcies a una trama exposada des dels múltiples punts de vista dels personatges, una quinzena dels quals se’ns fan absolutament propers i entranyables. Cada capítol, extraordinàriament curt, mostra aspectes de la història de la família Pastoret des d’una perspectiva diferent. Tot comença durant el funeral d’en Ciscu Pastoret, segons sembla, víctima d’una mort molt poc habitual. Els diferents familiars que van als vetlladors es presenten amb els seus secrets, anhels, sospites i esperances.

De mica en mica, el lector s’adona que res no és el que sembla i que els secrets de família són molts i sorprenents. El conjunt avança com una coreografia astutament orquestrada fins al clímax final. Segones Oportunitats és una novel·la plena d’humor que tracta de la vida i de la mort en tota la seva magnitud.


Rosa Torrent i Roura és filòloga, catedràtica de llengua i literatura anglesa i professora d’anglès a l’Institut Montsacopa d’Olot. Ha publicat els llibres de poemes: Rosa del desert (Ed. Columna) guanyador del Premi Miquel de Palol 2004, A casa (Free Minds 2013) i Il·lusionisme, guanyador del Premi Joan Teixidor de poesia 2014 (Viena edicions), els contes: Peixos de colors (Edició de bibliòfil feta per Elies Plana 2005) i El Trencanous i el rei dels ratolins del Fluvià (Harmonia 2006), una cantata per a música de Txaikovsky. Amant de les arts, la seva obra pictòrica inclou obres d’expressionisme abstracte de grans dimensions i les il·lustracions d’Il·lusionisme. Segones Oportunitats, publicada per l’editorial Gregal, és la seva primera novel·la.

També et pot interessar

Comentaris