Alternativa Independent per Santa Fe ofereix repartir-se l’alcaldia amb Junts

Un instant del recompte de vots
29/05/2019 - 11:28h

El candidat d’Alternativa Independent per Santa Fe, Jordi Rius, considera que, si es confirma l’empat, una altra opció seria injusta, i el cap de llista de Junts, Jordi Bosch, creu que cal un acord més ampli i no només d’alcaldia

La Junta Electoral està duent a terme aquest dimecres el recompte de vots de les eleccions municipals. Un dels pobles amb més expectativa és Santa Fe, on Alternativa Independent per Santa Fe, i Junts per Santa Fe, van obtenir un empat, amb 124 vots cadascun.

Ara, però, l’actual alcalde i cap d’Alternativa Independent per Santa Fe, Jordi Rius, ha enviat un comunicat on ofereix a l’alcaldable de Junts per per Santa Fe, Jordi Bosch, repartir-se l’alcaldia tot i que el sorteig li donés a Rius el càrrec. Si es confirma l’empat, el sorteig es farà en els propers dies.

El comunicat diu així: “per tal que tothom se senti representat en la propera legislatura, tal i com el poble ho ha manifestat a les urnes, en el cas que els sorteig doni el quart regidor al nostre grup municipal els dos primers anys serà l’alcalde en Jordi Rius i els dos últims anys cedirem l’alcaldia al grup municipal de Junts per Santa Fe”.

Jordi Bosch, però, no ho veu del tot clar sobretot perquè considera que el fet de decidir qui és o no l’alcalde “és l’últim pas, primer s’ha de pactar i acordar tot un seguit de mesures i el programa de govern”. Segons Bosch cal “més reflexió” i considera que Rius “no ha après la lliçó perquè ha fet pública aquesta proposta però a mi ni m’ha trucat i, per tant, crec que és una proposta de cara a la galeria”.

Comentaris