Mediona difon la cultura de la cervesa artesana

Eva López
28/05/2019 - 12:36h

Mediona acollirà el 8 de juny la 14a edició de la Mostra de la cervesa artesana amb 74 expositors d’arreu de l’estat.

La cervesa artesana ja és patrimoni del Penedès. Ho és perquè cada vegada hi ha més elaboradors d’aquests productes al territori, i perquè Mediona s’ha encarregat de fer-ne pedagogia durant més d’una dècada a través de la Mostra de la Cervesa Artesana.

El nucli més gran del municipi, Sant Joan de Mediona, acollirà el 8 de juny una nova edició d’aquesta fira, en la qual participaran 74 cervesers. La gran majoria són catalans, però també n’hi ha de l’estat espanyol. A més, com cada any, la mostra comptarà amb la presència d’elaboradors internacionals, enguany vinguts de Bèlgica.

PUBLICITAT

Tal com ha explicat Montse Virgili, cofundadora de la cervesera Ales Agullons de Mediona, aquest 2019 les cerveses envellides en barrica tornaran a ser les protagonistes de la mostra. “És un tipus de cerveses que es treballen molt actualment, i el procés és lent. Per tant, pensem que tenen molt de recorregut, encara”, ha dit Virgili.

Ubicació i assistència

Com l’any passat, la fira es farà al cap de futbol, un lloc ideal per acollir els milers de persones que visiten la fira. Segons els seus organitzadors, L’ajuntament de Mediona i Ales Agullons, es calcula que són entre 8.000 i 9.000 cada any.

Les activitats paral·leles a la mostra seran l’altre gran atractiu de la iniciativa. Hi haurà propostes per als més petits de la casa, actuacions musicals i repeteix l’acampada a la zona esportiva. La mostra comptarà amb 60 estands gastronòmics i una fira d’artesania.

Una de les novetats d’aquest 2019 és la presentació del documental ‘Lambic. About time & Passion’ elaborat per Dani Ruiz, creador de la pàgina web CerveTV, i que explica com és el procés d’elaboració de les cerveses de fermentació espontània, la més antiga que hi ha.

Per primer cop visitarà la fira el participants en un Tour de Shelton Brothers, una agència estadounidenca especialitzada en organitzar viatges per tot el món pels gourmets de la cervesa i que farà parada a Mediona en un Tour de sis dies per la Catalunya Cervesera.

També et pot interessar

Comentaris