Junts per Vilafranca guanya les eleccions i haurà de pactar per governar

Judit Benages
27/05/2019 - 01:53h

Junts per Vilafranca obté 7 regidors, ERC i PSC 5, CUP 2, VeC 1 i Ciutadans entra per primer cop a l’ajuntament amb un regidor, que deixa fora al PP

Junts per Vilafranca ha tornat a guanyar aquest 26 de maig les eleccions municipals a Vilafranca, tot i que per governar haurà de pactar ja sigui amb PSC com fins ara o amb ERC. La candidatura de Pere Regull ha passat de 8 regidors a 7, amb un total de 5.339 vots.

La segona força més votada a Vilafranca ha estat, per primer cop, ERC, amb 3.999 votants i amb 5 regidors, dos més dels que tenia fins ara.

En tercer lloc se situa el PSC, que també ha obtingut 5 regidors i 3.625 vots. Els socialistes han incrementat la seva presència al consistori amb un regidor.

La quarta força més votada ha estat en aquesta ocasió la CUP, que ha passat de 3 regidors a 2, amb 2.154 vots. Després és el torn de Vilafranca en Comú, que també ha perdut un regidor i n’ha obtingut un (1.391 vots).

PUBLICITAT

Finalment Ciutadans entrarà per primer cop al consistori vilafranquí, amb un regidor i 1.040 vots. El que s’ha quedat sense representació ha estat el PP, que l’ha perdut en benefici de Ciutadans.

Primeres valoracions dels candidats

El cap de llista de Junts per Vilafranca, Pere Regull, ha reconegut que ha estat una nit durant la qual ha patit “moltíssim” i que, tot i que no ho va dir al seu equip, “després de la victòria d’ERC a les eleccions generals, els resultats no estaven gens clars i, sincerament, ho veia complicat”.  Però finalment, tot i que ha perdut un regidor, ha guanyat les eleccions i n’ha aconseguit un total de 7.

Amb aquests resultats, però, Regull haurà de pactar per governar. D’aquest tema l’actual alcalde no ha volgut avançar res i, de fet, assegura que no hi ha cap pacte escrit: “l’important és que Vilafranca podrà ser governada per dos partits, amb un govern estable i unes línies comunes”.

Pel que fa a les preferències de companys de govern, Regull assegura que no en té cap i que trucarà tant a la cap de llista d’ERC, Mònica Hill, com a l’alcaldable socialista Francisco Romero. “No tinc cap preferència. Allargaré la mà als dos”, ha dit Regull.

Pere Regull : “Vilafranca tindrà un govern estable”

PUBLICITAT

Per la seva banda, des d’ERC Mònica Hill ha fet una valoració més que positiva dels resultats dels republicans a Vilafranca, que per primer cop han estat la segona força més votada i, també per primera vegada, entra al consistori amb cinc regidors.

Hill ha valorat la feina duta a terme pel seu equip, ha destacat com pràcticament han multiplicat per dos el nombre de votants des de les eleccions del 2015 i, pel que fa a pactes, ha destacat que seran coherents amb tot el que han dit durant la campanya: “volem un govern 100% republicà, estem disposats a pactar i a parlar de propostes, però la pilota està a la taulada de Junts per Vilafranca”.

Mònica Hill: “Volem un govern 100% republicà”

Per part dels socialistes, Francisco Romero també s’ha mostrat satisfet pels resultats, que els ha permès incrementar i passar de 4 a 5 regidors. Tot i que Romero reconeix que li hagués agradat continuar sent la segona força més votada, considera que millorar en número de vots i també en percentatge “és un bon resultat”. Pel que fa als pactes, Romero, també prudent, diu que “s’ha d’anar pantalla a pantalla i poc a poc, n’anirem parlant en els propers dies”.

Francisco Romero: “Parlarem de pactes en els propers dies”

Des de la CUP, Noel Viñas ha reconegut que la candidatura no ha obtingut el resultat esperat i ha lamentat haver passat de 3 regidors a dos. Viñas afirma sentir “ràbia” per haver-se quedat a una vintena de vots del tercer regidor, però afirma que fan una valoració positiva del fet d’haver superat, de nou, la barrera dels 2.00 vots. Viñas s’ha compromès a continuar treballant de manera col·lectiva pel benestar dels vilafranquins, a fiscalitzar la tasca del govern i a “bastir una alternativa d’esquerres a la sociovergència”.

Noel Viñas: “Continuarem treballant per bastir una alternativa d’esquerres”

Tampoc estan molt contents des de Vilafranca en Comú, que han passat de dos regidors a un, tot i que s’han quedat a pocs vots d’entrar dos. El cap de llista dels comuns, Ramon Arnabat, ha lamentat els resultats perquè considera que han treballat durament  i han entrat moltes propostes per fer una Vilafranca millor.

Ramon Arnabat: “No estem contents perquè hem entrat moltes propostes”

El consistori vilafranquí tindrà aquesta propera legislatura una nova formació: Ciutadans. I és que el partit ha aconseguit un regidor i, per tant, el seu cap de llista, Eladio García, formarà part del ple a partir del dia 15 de juny. García s’ha mostrat molt satisfet pels resultats, tot i que sent “que hagi estat a costa dels vots d’un altre partit constitucionalista”. García s’ha compromès a treballar “per Vilafranca, aportant el millor que sigui capaç”.

Eladio García: “lamento haver entrat a costa dels vots d’un altre partit constitucionalista”

Des del PP Miquel Tarrada ha reconegut que ell sí que s’esperava mantenir el regidor, però que creu que el desànim dels populars després de les eleccions generals ha afectat també als comicis municipals. Tarrada, però, assegura tenir “la consciència tranquil·la ja que hem fet una campanya amb propostes concretes per Vilafranca i creiem que des de fora també es pot fer política”.

Miquel Tarrada: “des de fora també es pot fer política”

Els 21 nous regidors de Vilafranca seran: Pere Regull, Txell Montserrat,  Aureli Ruiz, Ma. Dolors Rius, Joan Manel Montfort, Anna Doblas, Ricard Rafecas, Mònica Hill, Pere Sàbat, Gemma Urgell, Salvador Campamà, Montserrat Espinosa, Francisco Romero, Lourdes Sánchez, Ramon Zaballa, Miquel Medialdea, Montserrat Arroyo, Noel Viñas, Maria Ramon, Ramon Arnabat i Eladio García.

També et pot interessar

Comentaris