Resultats electorals al Baix Penedès

Avatar
26/05/2019 - 22:39h

Al Baix Penedès el PSC guanya amb molta diferència

A la comarca del Baix Penedès el PSC ha tornat a guanyar després que ara fa quatre anys fos la segona força. Aquest 2019 s’ha girat la truita, i de quina manera perquè el PSC ha obtingut fins a 12.757 vots, quatre mil més que ara fa quatre anys amb un total de 52 regidors, 9 més que el 2015 mentre que Junts, l’antiga Convergència en tindrà 41, 16 menys que les últimes municipals després dels 6.806 vots que ha obtingut a la comarca on ha baixat uns 2.500 vots.

Pel que fa al Consell Comarcal del Baix Penedès, el PSC puja de 9 a 12 consellers, Junts per Catalunya baixa de 8 a 11, ERC puja de 5 a 7, Ciutadans manté els tres, el PP baixa i es queda amb només un (en tenia 2) el mateix que li passa a la CUP i els Comuns n’obtenen un.

El PSC és el partit més votat a les eleccions municipals de Cunit

Amb el 100% dels vots escrutats, el Partit Socialista guanya les eleccions municipals de Cunit, amb un total de 5 regidors encapçalat per Dolors Carreras. La segona força més votada ha estat Impulsem Cunit, que obté 4 regidors. Els grups de Ciutadans i Esquerra Republicana han empatat amb 3 regidors i el grup En Comú Podem n’obté 2. Queden sense representació al ple municipal les candidatures de Guanyem i Ecologistas Sí Se Puede,  el Partit Popular, Capgirem Cunit CUP  i Canviem Cunit.

El PSC també guanya a l’Arboç

La formació de Joan Sans ha estat la més votada amb 1.297 vots que es tradueixen en 8 regidors que els torna a donar majoria absoluta al consistori municipal. Sans repetirà com a alcalde de l’Arboç després dels resultats que ha obtingut la formació del PSC. La segona formació més votada ha estat CLAM amb 449 vots i dos regidors. Junts x l’Arboç amb 391 vots es quedarà amb 2 regidors també, mentre que la CUP-Amunt amb 193 vots obté 1 regidor. Ciutadans no obté representació al consistori.

A Banyeres torna a guanyar el partit d’Amadeu Benach

El partit Un Nou Banyeres d’Amadeu Benach ha tornat a guanyar a Banyeres del Penedès que puja amb vots i també en regidors. Ha tingut 634 vots i ara en tindrà 5 de regidors però que no li donaran la majoria absoluta. El PSC manté els 3 regidors i Junts per Banyeres perd un regidor i es queda amb 2. Finalment, Banyeres en Comú tindrà el darrer regidor.

Alternativa per Masllorenç, clau per formar govern

Units per Masllorenç ha revalidat la victòria al municipi del Baix Penedès, tot i que perd la majoria que tenia. Junts per Catalunya Maslloreç suma 3 regidors, i la clau del govern la pot tenir Alternativa per Maslloreç que entra al consistori amb 1 regidor i pot decidir l’alcaldia.

PUBLICITAT

Joan Sans (PSC) repeteix la majoria absoluta a l’Arboç

El PSC de l’Arboç ha reeditat la majoria absoluta que va aconseguir els darrers comicis, amb 8 regidors dels 13 que hi ha al consistori. Els de Joan Sans podran governar amb comoditat, amb Canviem l’Arboç (2), Junts per Catalunya (2) i la CUP (1) a l’oposició.

A Llorenç del Penedès, Jordi Marlès perd la majoria) 

Després de 12 anys amb majoria absoluta, Junts per Llorenç, abans CiU, perd la majoria. Tot i ser la força més votada amb 527 vots, Jordi Marlès necessitarà pactar o bé amb Decideix Llorenç (3 regidors), el PSC (2 regidors) o ERC que en tindrà un.

Som Bonastre (Junts) guanya les eleccions però perd la majoria

Ester Bartra ha guanyat les eleccions a Bonastre, tot i que ha perdut dos dels cinc regidors que tenia l’anterior alcalde David Godall (CiU). Bonastre Candidatura de Progrés en suma 2 i ERC, que no es presentava a les municipals des del 2003, en guanya també dos.

PUBLICITAT

Junts per Albinyaya repeteix la majoria absoluta del 2015

Quin Nin ha tornat a repetir la víctoria que va aconseguir l’any passat a Albinyana. Junts per Albinaya s’ha endut 6 regidors (712 vots) que li permeten governar en majoria, tot i que en té un menys que la passada legislatura. El PSC ha perdut un regidor,es queda amb 3, que l’ha aguanyat Ciutadams, que entra per primera vegada al govern albinyanenc. ERC es queda amb el regidor que ja tenia.

 

 

També et pot interessar

Comentaris