Resultats electorals a l’Alt Penedès

26/05/2019 - 22:49h

Junts per Catalunya guanya a l’Alt Penedès però ERC fa un salt espectacular

Junts per Catalunya ha guanyat a l’Alt Penedès amb 15.280 vots, gairebé mil vots més que les últimes municipals i un total de 99 regidors a la comarca, 2 menys que el 2015. ERC se situa com a segona força amb 13.988 vots i és qui obté uns excel·lents resultats en obtenir més de cinc mil vots més que les darreres eleccions municipals i un total de 78 regidors, 24 més que el 2015. El PSC baixa de segona a tercera força a la comarca amb un suport d’11.310, poc més de 200 vots més que el 2015 i un total de 53 regidors, 17 regidors menys.

Al Consell Comarcal de l’Alt Penedès hi haurà d’haver pacte per fer una majoria

Després dels resultats als diferents municipis aquesta propera legislatura el Consell Comarcal de l’Alt Penedès mantindrà els dotze consellers de Junts per Catalunya com a força més votada a la comarca. ERC puja de 6 a 10 consellers i el PSC baixa de 9 a 7 consellers. La resta del plenari el completaran 3 consellers de la CUP que manté el nombre i un dels Comuns. Desapareixen del Consell Comarcal, l’Entesa i el Partit Popular.

El PSC perd la majoria a Castellet i la Gornal després de 20 anys

Miguel Delgado, l’alcalde més  longeu de l’Alt Penedès haurà de pactar per poder continuar governant l’Ajuntament de Castellet i la Gornal. De 7 regidors que tenia es queda amb 5. En canvi, ERC puja de 2 regidors a 3, Junts per Castellet es manté amb 2 regidors i qui podria tenir la clau de la governabilitat és la regidora de Ciutadans que per primer cop apareix al consistori de Castellet, Maria del Pilar Benito.

Poble 2.0 aconsegueix la majoria a Sant Llorenç d’Hortons

Jordi Ferrer ha aconseguit la majoria absoluta a Sant Llorenç d’Hortons, la segona vegada que es presentava als comicis. Els de Poble 2.0 han sumat 6 dels 11 regidors de l’ajuntament. Entesa s’ha quedat amb 4 i Avancem Junts, el partit de Flèrida Melgen, n’ha aconseguit un.

PSC i ERC empaten a Sant Cugat Sesgarrigues

I la clau de la governabilitat quedarà en mans de l´únic regidor que tindrà la CUP. El PSC és qui perd la majoria que des del 2003 tenia a l’ajuntament santcugatenc i empata a vots (267) amb Esquerra Republicana que es manté amb 3 que ja tenia el 2015.

A Sant Martí guanya el nou partit Foment Martinenc

A Sant Martí Sarroca serà una incògnita. Novament la formació del plenari ha quedat molt repartit i els resultats molt igualats. El nou partit, Foment Martinenc, amb Josep Maria Padullés, ha guanyat però amb 481 vots i 3 regidors. Ramon Carbó amb Junts per Sant Martí ha obtingut 436 vots i tindrà 3 regidors també però és la força que més baixa i perd dos regidors. Movem-CP, la marxa dels socialistes ha obtingut 323 vots i seguirà amb dos regidors. Esquerra Republicana manté també els 2 regidors i la CUP es queda amb només un regidor després de tenir-ne dos.

El PSC de Mediona perd la meitat de regidors, i es queda amb 4

La marxa de Servand Casas com a cap de llista del PSC ha costat als socialistes medionencs la meitat dels regidors que tenia l’anterior legislatura. Baixa de 8 a 4, els mateixos que aconsegueix ERC, que guanya els comicis al municipi. La CUP guanya 2 regidors, i Junts per Mediona es queda amb només un representant al consistori.

A Font-rubí tot queda igual

Xavier Lluch seguirà sent l’alcalde de Font-rubí. Ha guanyat amb 465 vots, 22 més que fa quatre anys i manté els sis regidors que tenia. ERC, l’altre partit que es presentava ha obtingut 266 vots. Tot i que n’ha sumat 56 més que fa quatre anys manté els 3 regidors.

Victòria històrica d’ERC a Sant Sadurní

Josep Maria Ribas (ERC) ha guanyat les eleccions municipals a Sant Sadurní, en una victòria històrica pels republicans, que no havien aconseguit la victòria a la capital del cava en cap comicis de la democràcia. ERC ha sumat un regidor als 4 que ja tenia, i es queda amb 5. Junts per Sant Sadurní, liderats per Ton Amat, han tret 4 regidors, els mateixos que el PSC, que en guanya un respecte dels passats comicis.

La CUP i Sant Sadurní en Comú es queden amb els dos regidors que ja tenien, i també el PP, que es manté amb 1. Els resultats permeten reeditar el pacte de l’anterior legislatura (ERC i Junts per Sant Sadurní), però amb els republicans amb més força per negociar.

A La Granada l’únic regidor del PSC serà clau

Al municipi de la Granada l’únic regidor socialista serà la clau per donar el govern o bé a l’Entesa encapçalada per Joan Amat que ha estat la força més votada amb 505 vots o bé a la candidatura de Junts per la Granada encapçalada per Joan Cols que ha obtingut 474 vots. Ambdós partits tindran 5 regidors i com dèiem el socialista haurà de decantar la balança i veurem si es repeteix un pacte que s’havia donat anteriorment entre Junts i PSC.

A Les Cabanyes resultats calcats als de fa quatre anys

Junts per Les Cabanyes continuarà governant amb majoria. Aquest diumenge ha obtingut 339 vots, quinze més d’ara fa quatre anys i mantindrà els cinc regidors. L’altra partit que es presentava al municipi, L’Esquerra de les Cabanyes ha obtingut 190 vots que li donen dos regidors. A Les Cabanyes la participació ha augmentat fins arribar a 77,41%, gairebé cinc punts més que el 2015.

El PP seguirà manant a Pontons

El PP, encapçalat aquesta vegada per Josep Tutusaus ha revalidat la majoria amb 167 vots, dos menys que fa quatre anys. El PP tindrà 4 regidors per 2, Junts per Pontons que ha obtinut 86 vots i el nou partit PEI (Pontons Ens Importa) tindrà una regidora pels 55 vots que ha obtingut. La curiositat és que el PP manté els seus vots de fa quatre anys i Junts i el PEI s’han repartit els vots que va obtenir CiU ara fa quatre anys.

Junts per Castellví amb Xavier Ramos augmenta en vots i regidors

El partit que encapçalava Xavier Ramos, Junts per Castellví, repeteix victòria amb 632 vots, és a dir 119 vots més que les municipals del 2015. Esquerra, l’altra candidatura que es presentava al municipi obté 213 vots, tretze menys que fa quatre anys. El consistori quedarà amb 7 regidors de Junts per Castellví i 2 per ERC.

Ramon Riera (Junts per Torrelavit) repeteix victòria

Junts per Torrelavit, el partit liderat per Ramon Riera, ha tornat a guanyar al municipi amb 367 vots (44,27%). La seva alcaldia dependrà del possible pacte entre ERC (254 vots) i VIT (190 vots), que sumen 5 regidors entre els dos. Riera n’ha aconseguit 4.

Junts per Puigdàlber ha guanyat amb 177 per 129 els que ha sumat

Els resultats són pràcticament calcats als d’ara fa quatre anys. Aquests resultats fan que la llista encapçalada per Miquel Vallès hagi tret quatre regidors i repeteixi la majoria que va aconseguir el 2015, aleshores amb David Masdeu. ERC ha obtingut 3 regidors.

Empat a Santa Fe del Penedès

Les dues llistes que es presentaven al petit municipi de Santa Fe del Penedès han empatat a 124 vots. AISF-FIC, encapçalat per Jordi Rius, i Junts per Santa Fe, encapçalat per Jordi Bosch han rebut els mateixos vots, 124. Ara serà la Junta Electoral Central la que haurà de fer un sorteig per decidir qui s’endú 4 regidors i quin partit es queda amb 3. Un sorteig que es farà en els propers dies.

El 2011 les dues forces, aleshores AISF-FIC i CiU van estar a punt d’empatar. En aquelles eleccions els independents van guanyar només per 7 vots, 128 a 121. els primers, dos els egons. Junts per Torrelavit ha sumat 4 regidors.

També et pot interessar

Un comentari a “Resultats electorals a l’Alt Penedès”

Comentaris