La colla dels Dansaires del Penedès porta la dansa catalana al Brasil

Avatar
24/05/2019 - 09:30h

La colla sardanista dels Dansaires del Penedès que enguany celebra els seus 72 anys de història i actualment és la segona colla en actiu més antiga de Catalunya ha fet recentment el seu tradicional viatge anual per portar la dansa nacional catalana arreu del món, en aquest cas fins al Brasil.

Així les coses, val a dir que l’entitat del Vendrell es tracta d’una colla sardanista atípica perquè any rere any va més enllà de competir en els concursos de sardanes i aconsegueix transcendir la dansa catalana des dels balladors fins a la totalitat de la gent que estima la cultura catalana i la defensa, realitzant exhibicions arreu de les Terres de l’Ebre, Tarragona o d’altres indrets.

I en l’anella hi inclou dansaires, famílies, amics i persones que no ballen sovint, però les quals donen suport a la dansa nacional i aporten el seu petit gra de sorra a la seva divulgació internacional. De fet, els Dansaires del Penedès han ballat en aquesta ocasió a diversos indrets diferents de Brasil com a la ciutat de Rio de Janeiro, les Catarates d’Iguaçú, situades en la confluència de Brasil amb l’Argentina; i la ciutat de Salvador de Bahia.

PUBLICITAT

Per una banda, a Rio de Janeiro els Dansaires del Penedès van poder ballar en la que està considerada una de les set meravelles del món com és el Crist Redemptor del Corcovat. Gent de diversos països va poder afegir-se a la rotllana de la colla vendrellenca i, segons es remarca des de la mateixa entitat sardanista, es va crear un ambient festiu; com també va passar a l’emblemàtic Pao de Açúcar.

PUBLICITAT

D’altra banda, remarcant el caràcter internacionalista propi de la colla, també va visitar les famoses Catarates d’Iguaçú. Així doncs, els Dansaires del Penedès van poder gaudir d’un dels majors espectacles de la natura que hi ha arreu del món i tota l’expedició ho va aprofitar per gaudir-hi del tradicional ‘bateig d’Iguaçú’, que s’apropa al salt d’aigua. Finalment, la colla del Vendrell va visitar Salvador de Bahia, població molt coneguda pels seus tradicionals carrers vestits de colors i “una gent amable, feliç i humil”, es diu des de l’entitat.

També et pot interessar

Comentaris