Bisbat i l’Ajuntament d’Olèrdola arriben a un acord per la compra dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta

23/05/2019 - 17:52h

Els terrenys s’adquiriran per un import total de 126.000 €.

Els terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta seran municipals. Aquesta setmana el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat , actual propietari dels terrenys, confirmava a l’Ajuntament d’Olèrdola l’acceptació de l’oferta de compra que havia traslladat el govern municipal el passat mes de febrer. Els terrenys que adquirirà l’Ajuntament ocupen una superfície aproximada de 2’5 hectàrees i inclou l’actual camp de futbol, la vinya adjacent i la placeta d’ametllers que limita amb la plaça de l’Església.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, confirmava que els terrenys s’adquiriran per un import total de 126.000 €. L’adquisició era un objectiu que han perseguit els darrers governs municipals. En aquests darrers quatre anys, l’actual equip de govern havia fet arribar al Bisbat fins a tres ofertes de compra. Amb el propòsit d’apropar plantejaments, la darrera de les ofertes estava avalada per diferents informes tècnics, incloent un que havia elaborat l’Oficina del Cadastre per a poder establir el valor real de mercat d’aquests terrenys.

Ramírez es mostrava content perquè s’havia resolt “un problema endèmic” que s’havia convertit en una reclamació històrica del poble de Sant Pere Molanta.

Des de que es va fundar el Club de Futbol Parroquial de Sant Pere Molanta,  el 1964,  l’ Església havia cedit gratuïtament els terrenys per a ús esportiu, a petició d’ uns veïns del poble que van assumir el treball d’adequar el terreny en camp de futbol.

El regidor d’esports de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, ha volgut agrair públicament en nom de l’Ajuntament la cessió dels terrenys durant aquests anys “ que ha permès la pràctica de l’ esport al poble ,i la convivència de la joventut”. Sadurní subratllava que l’acord de compra era un dels objectius de la Regidoria d’Esports, treballat des de l’inici del present mandat.

En les reunions veïnals per carrers a Sant Pere Molanta,  convocades per l’alcalde  i realitzades els darrers anys, s’havia consultat la idoneïtat de la compra i s’havia comptat amb la conformitat dels veïns per a realitzar-la.

Segons avança el regidor d’Esports, hi ha la voluntat de substituir la gespa natural per gespa artificial per així reduir costos i augmentar-ne les possibilitats d’usos. Així, més enllà de la utilització de les instal·lacions per part de l’equip de futbol,  també es contemplarien altres usos esportius, l’ús de la instal·lació per part de les escoles i fórmules per a que la instal·lació estigui oberta a veïns i veïnes del municipi.

També et pot interessar

Comentaris