Les obres de la Casa de l’FM de Vilafranca acabaran a finals d’any

Autoritats visitant la reforma de la Casa de la Festa Major de Vilafranca
Judit Benages
22/05/2019 - 16:49h

Els treballs principals de l’equipament vilafranquí estaran acabats al setembre però, aleshores, quedarà la proposta museogràfica

 

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i els regidors Josep M. Martí, Joan Manel Montfort i Raimon Gusi han visitat aquesta setmana els treballs de reforma i ampliació de la Casa de la Festa Major, que ha d’estar enllestit dins de l’any vinent.

L’obra estarà acabada al setembre i a partir de llavors caldrà entrar amb la proposta museogràfica. “Hi haurà un seguit de “costelles” amb plafons explicatius de cada ball. Es tracta d’una obra de gran envergadura que s’obrirà perquè vilafranquins, penedesencs i visitants puguin gaudir de la Festa Major”, ha remarcat Gusi.

PUBLICITAT

Del projecte, Regull ha posat èmfasi en la balconada a través de la qual es podrà veure l’exposició dels plafons dels balls i les peces de bestiari a la sala principal. “L’edifici disposarà d’un nou audiovisual, d’un petit auditori, aules per a tallers escolars, etc. Podrem ensenyar la Festa Major quan no és Festa Major. Tenim una àrea amb la plaça de la Vila, Santa Maria, el VINSEUM, Cal Figarot, el Palau Baltà, la biblioteca Torras i Bages i ara amb la nova Casa de la Festa Major que és molt potent i atractiva. Posem Vilafranca al mapa una vegada més”, ha afirmat l’alcalde.

El projecte arquitectònic preveu una nova Casa de la Festa Major unint dues parcel.les, la de l’antic mercat del peix, que és un edifici catalogat del 1911, obra de l’arquitecte Santiago Güell, i la de l’edifici del costat, situat al c/ Muralla dels Vallets, que s’ha enderrocat, i s’hi construeix un edifici amb planta baixa+3 plantes. L’edifici annex que es construeix serà una edificació moderna i sostenible, dotada de plaques fotovoltaiques, amb aprofitament màxim de la llum i construït amb materials de proximitat.

PUBLICITAT

L’entrada principal a la Casa de la Festa Major serà per la planta baixa l’edifici de nova planta que es construeix al c/ Muralla dels Vallets i no per la sala d’exposició de les peces folklòrics com succeeix actualment. La primera planta d’aquest nou edifici, que coincideix amb l’actual sala d’exposició de les peces folklòriques (159m2) a causa del desnivell del terrenys, acollirà una sala nova d’exposicions de 75m2. La segona planta d’aquest edifici nou acollirà una sala d’audiovisuals de 77m2 que estarà provista d’un mirador simulant un balcó que permetrà veure les peces folklòriques des d’una certa alçada. Finalment, la segona planta acollirà una sala per a tallers escolars i infantils de 46m2 i una petita terrassa d’11m2 que permetrà veure la coberta de l’edifici patrimonial de l’antic mercat del peix. A la coberta d’aquest edifici es preveu situar les plaques fotovoltaiques.

 

També et pot interessar

Comentaris