Noves activitats a l’Espai Jove La Nau de Vilafranca

Un moment de la presentació de les noves activitats de l’Espai Jove de Vilafranca
22/05/2019 - 15:33h

Els cursos són sobre Mindfulness i altres estratègies personals per al control de l’estrès (juny-juliol), i Educació en perspectiva de gènere (octubre)

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat pel jove artista local, Joan Solana, i el cap del servei de Joventut, Ruben Calvo, ha presentat aquesta setmana les noves propostes que des de l’espai jove La Nau s’estan desplegant, de manera progressiva, amb l’objectiu de desenvolupar nous recursos, serveis i projectes d’activitats que permetin potenciar al màxim les capacitats i talents de les persones joves a través d’aquest nou equipament municipal que es va posar en funcionament el passat mes de febrer.

Medialdea ha aprofitat l’ocasió per explicar que des de l’obertura de La Nau, fa tres mesos, “es va plasmant, mes a mes, un increment de joves que es van aproximant a l’equipament, principalment per participar de les activitats que s’hi organitzen i l’ús lliure dels espais, i això fa que es pugui anar adaptant i ampliant l’oferta de serveis a La Nau d’acord els seus interessos i necessitats. Paral·lelament, durant el 2019, la previsió és anar dotant l’espai dels recursos necessaris per atendre-ho”.

Els tres fets d’actualitat que són un exemple d’aquest desplegament divers quant a continguts juvenils són el conveni de col·laboració amb la Fundació Catalana del Lleure Educatiu i Sociocultural i l’ajuntament que permetrà realitzar accions formatives de caràcter professionalitzador a l’espai jove La Nau de manera regular i especialment pensades per a les persones joves. De moment hi ha concretades dues formacions per aquest 2019 que són:

Mindfulness i altres estratègies personals per al control de l’estrès (juny-juliol), i Educació en perspectiva de gènere (octubre). Les inscripcions de les dues formacions ja estan obertes, i tota la informació es pot trobar al web del Servei de Joventut.

Altres activitats són la primera residència artística del nou espai jove que acull durant aquesta setmana l’esdeveniment del jove vilafranquí Joan Solana, sota la marca de Jolly Damper, i, finalment la novetat de La Nau com a nou espai municipal de recollida d’ordinadors del projecte solidari Labdoo.

Medialdea ha subratllat que aquestes noves propostes “se sumen a tot el que ja s’està treballant des de La Nau per promoure la participació social dels i les joves, com el servei del viver d’iniciatives juvenils que té la finalitat de promoure la creació de noves propostes juvenils sorgides a partir de les seves idees, a fi de poder-les transformar en projectes realitzables; o el treball en xarxa i transversal amb altres serveis municipals o agents socials que també intervenen amb joves”.

En aquest sentit, són diverses les iniciatives juvenils que ja s’han acollit al “viver”, gran part d’elles giren al voltant de la creació i l’experimentació cultural i artística o també d’altres al voltant de la cohesió social i la diversitat cultural.

PUBLICITAT

Tanmateix, en relació a la programació estable d’activitats de La Nau, actualment s’està treballant per garantir una programació regular i variada tant en continguts com en formats, per arribar el màxim possible a la diversitat juvenil i així oferir una programació d’activitats formatives estable per treballar el desenvolupament de competències en diferents àmbits d’interès juvenil: professional, tecnològic, cultural… I una oferta d’oci alternatiu que potenciï les capacitats i les inquietuds de les persones joves. En aquest sentit, el tècnic municipal, Ruben Calvo, avança que “aviat es donarà a conèixer la programació d’estiu, amb la que es preveu cobrir tot el període comprès entre finals de juny i mitjan setembre”.

També et pot interessar

Comentaris