El PSC de Vilafranca es marca com a prioritat un Pla Integral de Barris

Els socialistes vilafranquins han presentat les primeres mesures que tirar endavant si arriben a l’alcaldia
22/05/2019 - 10:53h

Els socialistes destaquen també el suport a les entitats, acordar la parada de trens regionals i un pla transversal d’energies renovables i canvi climàtic

 

El cap de llista del PSC a Vilafranca, Francisco Romero, acompanyat de Lourdes Sánchez i Ramon Zaballa, les primeres mesures que tiraran endavant si accedeixen a l’alcaldia.

El socialista ha destacat que en el seu programa no porten grans inversions en obres ni infraestructures, sinó que volen destinar la inversió pública que prové dels impostos dels vilafranquins “als barris”. De fet, Romero s’ha compromès a duplicar la inversió pública.

Així, la primera mesura, i màxima prioritat dels socialistes, és la creació d’un Pla Integral de Barris que incorpori des dels aspectes de manteniment fins als serveis a les persones.

Romero ha explicat que seria un programa que prendria com a model la llei de barris “així s’analitzarà in situ, barri a barri, la seva situació i les necessitats de manera integral i ho acompanyarem d’un pressupost que ens permeti desenvolupar aquestes microactuacions a tots els barris de Vilafranca”.

Romero apunta que aquesta nova visió de cuidar els barris “tindrà un impacte fins i tot en la manera d’organitzar l’Ajuntament i en com plantegem la inversió pública”.

En l’aspecte més social, Romero manifesta que aquesta és una bona manera de poder assegurar que tothom surt de la crisi amb igualtat d’oportunitats. Segons Romero permetrà detectar, per exemple, si hi ha o no segregació a les escoles, la soledat de la gent gran, entre altres.

Del que es tractaria és que, cada trimestre, un equip del consistori es desplaci als barris per dur a terme “una microcirurgia dels problemes i necessitats que té la població de la zona”.

Un altre de les mesures que Romero posarà en marxa, si guanya l’alcaldia, serà el suport a les entitats de Vilafranca. El socialista assegura que durant els anys de la crisi, les entitats han hagut d’aparcar alguns dels seus projectes i considera que ara és ja el moment de tornar a fer convocatòries públiques per ajudar-les a tirar-los endavant. Romero exposa que “en alguns àmbits les entitats arriben allà on l’Ajuntament no arriba i hem d’esdevenir facilitadors d’aquestes activitats”.

Francisco Romero ha manifestat també la seva intenció de reunir-se amb el govern de Pedro Sánchez per tal d’acordar la parada de trens regionals a Vilafranca. Romero ha recordat la bona relació que manté amb la nova presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet “que coneix la realitat de la ciutat i la necessitat de la parada de regionals com a una oportunitat econòmica i social”.

Finalment un altre de les mesures que tirarà endavant serà un programa transversal d’energies renovables i de canvi climàtic que impliqui les grans àrees de gestió municipal com l’urbanisme i la promoció de la ciutat.

Preguntat per una segona biblioteca, Romero ha assegurat que aquesta és una proposta que s’ha d’acordar per ple i que els socialistes presenten un programa “viable econòmicament sense haver d’apujar impostos”. Romero ha afirmat que la seva aposta és ampliar la biblioteca actual i posar en marxa sales d’estudi en els diferents barris ja que una segona biblioteca significaria una inversió molt gran que, ara mateix, no veu factible amb els recursos de l’ajuntament.

També et pot interessar

Comentaris