La CUP estén la mà a ERC i VeC per canviar el govern de Vilafranca

La CUP considera que és la única garantia de canvi de govern a Vilafranca
Judit Benages
21/05/2019 - 19:03h

Els cupaires només es plantegen un pacte amb els republicans i/o amb els comuns i volen ser la punta de llança d’una transformació al consistori

La CUP de Vilafranca ha volgut fer aquest dimarts a la tarda balanç de legislatura i reivindicar-se com l’alternativa d’un canvi de govern a la capital de l’Alt Penedès. El cap de llista de la candidatura, Noel Viñas, ha manifestat la seva voluntat “de ser la punta de llança de la transformació social i política, per posar les institucions municipals al servei de la gent, i això passa necessàriament per un canvi de govern a l’Ajuntament a partir de les eleccions municipals  per acabar amb l’opacitat del PDeCat, l’actual Junts per Vilafranca, i el PSC que porten 40 anys governant la vila”.

En aquest sentit Viñas ha apuntat que amb els únics partits que pactaran per un possible canvi de govern a Vilafranca seran ERC i VeC i, de fet, han apel·lat públicament a aquestes dues forces a sumar-se ” a un projecte alternatiu” ja que des de la CUP estan disposats i disposades ” a assumir el compromís i la responsabilitat de liderar el canvi necessari a Vilafranca. Ha arribat l’hora del canvi”.

PUBLICITAT

La candidatura, a més, ha presentat el seu programa, que divideix en cinc eixos:

• Vilafranca participativa, ètica i transparent:  que engloba els àmbits de participació ciutadana, fiscalitat, transparència, municipalitzacions i governança local.

• Vilafranca social i cooperativa: que engloba els àmbits de drets socials, economia i treball, habitatge, feminisme, LGTBI, joves, infància i gent gran.

• Vilafranca inclusiva i sostenible:  que engloba els àmbits d’urbanisme, territori, transport i mobilitat, convivència i cohabitació ciutadana.

• Vilafranca educativa, viva i creativa: que engloba els àmbits de cultura, turisme, educació, noves tecnologia, salut i sanitat, i esports.

• Vilafranca solidària, lliure i antifeixista: que engloba els àmbits de comarca, Vegueria i República catalana, solidaritat i cooperació i, antiracisme.

PUBLICITAT

Per altra banda, la regidora actual Laia Santís ha explicat que al llarg d’aquests 4 anys de legislatura “hi han hagut poques oportunitats d’influir democràticament a l’Ajuntament, ja que l’actual govern sociovergent compta amb una majoria absoluta molt hermètica que ha prioritzat l’aprovació de les seves polítiques per sobre del consens i el diàleg amb la resta de forces representades al ple de l’Ajuntament”.

Per altra banda, també ha volgut destacar “els incompliments del govern (en relació a les propostes de programa i de les promeses realitzades) com el centre cívic a l’Espirall i unes formes de treballar que no sempre garanteixen la transparència, ni cap als grups de l’oposició ni cal als veïns ni veïnes (com hem vist amb el tema del carrer Comerç)”.

També ha apuntat que “el govern vilafranquí no sempre té en la seva prioritat els drets bàsics i socials de veïnes i veïns, per exemple en matèria d’habitatge”, i també lamenta  que “l’actual govern no han volgut ni tan sols parlar de la possibilitat de debatre i treballar per arribar a un consens entre partits i ciutadania sobre les prioritats en matèria d’equipaments. I no s’han tirat endavant projectes necessaris i urgents per la Vila com la nova Biblioteca o el centre cívic de l’Espirall”.

 

També et pot interessar

Comentaris