Vilafranca en Comú proposa la creació d’un parc solidari d’habitatge

Un moment de la visita d’Ernest Urtasun a les Fires de Maig amb membres de Vilafranca en Comú
21/05/2019 - 16:53h

Els comuns han presentat més propostes en matèria d’habitatge, transparència i animals domèstics

Vilafranca en Comú ha fet aquesta setmana les seves últimes rodes de premsa per presentar les seves propostes de programa electoral. Cal destacar, a més, que la formació va rebre dissabte al matí la visita del candidat a les eleccions europees, Ernest Urtasun, i va aprofitar la visita per presentar el seu projecte d’economia social i solidària, destinada a potenciar el comerç de la vila, l’economia de proximitat i el cooperativisme.

A banda, un dels temes dels quals han parlat aquesta setmana els comuns ha estat d’habitatge, on han proposta un parc solidari d’habitatge amb l’activació de la construcció d’habitatge públic de lloguer.
Concretament Vilafranca en Comú proposa desenvolupar la iniciativa del 30% d’habitatge protegit en sòl consolidat; elaborar un Pla Municipal d’Habitatge; recuperar l’Oficina Municipal d’Habitatge; convertir l’actual Comissió Municipal d’Habitatge en un Consell Municipal d’Habitatge; compromís de l’Ajuntament de l’aplicació dels límits en els preus de lloguer que determini la Generalitat; impulsar accions i donar suport a iniciatives legislatives que blindin definitivament la qualificació d’habitatge protegit i impulsar la construcció d’habitatge protegit per part del tercer sector.

A banda també es comprometen a desenvolupar el tanteig i retracte així com la construcció de dues promocions d’habitatge públic; atorgar ajuts per a la rehabilitació energètica dels habitatges; augmentar un 50% la inversió en la rehabilitació d’habitatges per a ús social i destinar 850.000€ anuals a l’adquisició d’habitatge per a incrementar el parc públic, entre altres.

En matèria de participació, els comuns proposen crear un Pla de Participació Ciutadana que inclouria “tots els elements necessaris per fer efectiva la sobirania de la ciutadania”. El pla també inclouria l’impuls dels consells de participació ciutadana actuals, i la creació de nous consells, com el Consell Assessor Municipal d’Urbanisme, el Consell Municipal d’Infància i adolescència, el Consell Municipal de Cultura, i el Consell de Benestar Animal.

També han mostrat el nostre compromís ferm en lluitar per la modificació de les lleis que impedeixen que les persones no nacionals residents a Vilafranca puguin votar en les eleccions municipals com tots els seus conciutadans.

Finalment, pel que fa a aquest àmbit, el cap de llista Ramon Arnabat ha denunciat la falta de transparència de l’actual govern i per això s’ha compromès a “assegurar que la ciutadania estigui informada de l’activitat de l’Ajuntament, de manera que la informació municipal es presenti de forma comprensible, començant amb un compromís de transparència radical dels propis regidors i regidores”.

En temes d’urbanisme, des de Vilafranca en Comú es comprometen a la cobertura de la via com un nou espai de centralitat urbana. Segons Ton Salvadó, la formació proposa fer de la llosa “la rambla del segle XXI que s’ha d’unir al centre de la Vila i als seus eixos comercials i de serveis amb uns carrers reurbanitzats com una gran zona comercial i de serveis que connectarien el carrer Comerç amb les rambles de Vilafranca i els carrers comercials del centre de la Vila”. Recorden que un dels principals equipaments que projectarien sobre la llosa seria una segona biblioteca, però que n’hi hauria d’altres que s’haurien de decidir gràcies a la participació ciutadana.

Finalment el partit ha fet públiques les seves propostes en matèria d’animals ja que consideren que el pla d’atenció als animals és “insuficient i no es compleix en la seva totalitat”.

Dues de les mesures que planteja VeC són crear una brigada de protecció animal per combatre els abandonaments i maltractes i per fer complir la nova Ordenança de Protecció als animals i tinença responsable; i dotació de campanyes subvencionades de microxip i esterilització per a tothom que tingui un animal, amb l’objectiu de reduir la cria il·legal i els abandonaments per camades indesitjades. També proposen la creació d’un Consell Municipal de Benestar animal, es comprometen a treballar per una seguretat social dels animals i asseguren que faran “que abandonar un animal no surti gratuït”.

També et pot interessar

Comentaris