L’Obrim Vilafranca d’enguany obligarà a fer reserva prèvia en sis espais

Pere Regull i M.Dolors Rius presentant una nova edició d’Obrim Vilafranca
Judit Benages
21/05/2019 - 16:20h

L’Ajuntament de Vilafranca ha decidit incorporar aquesta novetat per evitar les aglomeracions de l’any passat
Aquesta setmana s’ha presentat la segona d’edició d’Obrim Vilafranca, una iniciativa que vol mostrar el patrimoni cultural de la ciutat d’aquells espais que habitualment no es pot visitar i que enguany es durà a terme el diumenge dia 9 de juny.

Concretament, es podran visitar 15 edificis, dos més que l’any passat, i tres espais són nous: Cal Posas, el Fòrum Berger Balaguer i l’església i el claustre de la Trinitat. La regidora de promoció turística, M.Dolors Rius, ha apuntat que aquesta iniciativa formarà part del calendari anual de visites turístiques de la vila i, per tant, es repetirà cada any.

PUBLICITAT

La regidora ha reconegut que l’èxit de la primera edició “va desbordar les expectatives, però hi va haver capacitat de reacció ampliant horaris i nombre de visitants” i, per aquest motiu, una de les principals novetats d’enguany és que en sis dels espais s’haurà de reserva cita prèvia de visita a partir del dia 1 de juny a través de la web de l’Oficina de Turisme i també de forma presencial a l’Oficina de Turisme o al telèfon 93 8181254. Una persona podrà fer un màxim de 3 reserves per a 2 persones.

Els espais que necessitaran reserva prèvia són Casa Macià, Casa Serra i Coromines, Palau Baltà, Cal Posas, Fòrum Berger Balaguer i Casa Salvador i Collazo-Consell Regulador del Cava.

A partir d’aquí, tres espais (cripta i basílica de Santa Maria, església i claustre de Sant Francesc i església i convent dels Trinitaris) es podran visitar de forma lliure i ininterrompudament de 10 a 14h i de 17 a 20h, i sis edificis més s’hauran de visitar amb guia però sense necessitat de reserva prèvia (Casa de la Vila, Cal Figarot, Magatzems Jean Mory, Centre Artístic del Penedès “L’Agrícol”, Magatzems Torres i Vendrell, i l’Enològica).

PUBLICITAT

Una altra de les novetats és que enguany l’ambientació no estarà dins de cada edifici com l’any passat sinó que durant el dia hi haurà ambientació d’època modernista a la plaça de la Vila i de l’època medieval a la plaça de Jaume I, actuacions musicals de l’alumnat i el professorat de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet als claustres de Sant Francesc i de la Trinitat i que els restaurants de Vilafranca rebran les persones que portin un distintiu d’haver fet les visites amb una copa de vi o de cava del Penedès.
Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha dit que és bo que “n’hàgim après de la primera edició per corregir errades i que no hi hagi saturació”.

Per Regull Obrim Vilafranca” és una aposta més per un turisme de qualitat: “els principals beneficiats són la gent de Vilafranca, que podrà conèixer, valorar i ser prescriptors de la ciutat i del seu patrimoni, i es beneficiarà econòmicament dels turistes que ens visitaran, menjaran, compraran a Vilafranca”, ha afirmat l’alcalde, que ha recordat que un 67% de visitants de la primera edició d'”Obrim Vilafranca” eren de Vilafranca i un 32% eren de fora. “És important que els vilafranquins coneguem el patrimoni i la riquesa cultural de la ciutat i sapiguem portar i guiar els visitants pels llocs d’interès”, ha conclòs.

També et pot interessar

Comentaris