Un grup de persones impulsen la ‘Crida per la Vilafranca Republicana’

David Miret, al centre, en un moment de la lectura del manifest ‘Crida per la Vilafranca Republicana’
21/05/2019 - 12:47h

L’excap de colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, encapçala un manifest de suport a ERC per a les eleccions municipals d’aquest diumenge

Diumenge vota Esquerra Republicana. Aquesta ha estat la crida que un grup de persones de la societat civil vilafranquina han fet aquesta setmana per donar suport a un govern 100% republicà a la capital penedesenca. L’excapdecolla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, ha estat l’encarregat de llegir el text de la crida per fer d’ERC el partit més votat diumenge.

El text hi donen suport d’Armando Ventura, president de l’associació cultural Virgen de la Puerta; Miquel Ferret, expresident dels Castellers de Vilafranca; Eudard Barrobés, professor de l’institut Eugeni d’Ors i vicepresident d’Òmnium Cultural; Ahmed Benallal, president de la Llum del Nord; Joan Cuscó i Clarasó doctor en filosofia i musicòleg i la sindicalista de la UGT Mercé Martinez. També han signat la mestra Anna Riba o l’estudiant d’enginyeria en ciències agronòmiques Maria Jané.

David Miret ha deixat clar que “som persones que ens sentim vinculades amb l’1 d’octubre i amb els valors republicans”. En aquest sentit Miret exposa que a Vilafranca “vivim un moment clau i que ens crida a replantejar les línies estratègiques de la ciutat, fent que exerceixi la seva capitalitat”.

Finalment Miret demana el vot per ERC per fer possible quatre objectius: que Vilafranca tingui un govern 100% republicà; que el proper govern posi a la ciutadania al centre de totes les polítiques; que s’impulsi un replanteig del model de ciutat i, finalment, que Vilafranca tingui una dona al capdavant com a alcaldessa.

Per la seva banda Mònica Hill ha agrait a les persones qu han fet la Crida per la Vilafranca Republicana el seu compromís i ha reiterat la voluntat de liderar un govern 100% republicà a l’Ajuntament que sumi i aposti pel consens i el diàleg.

El text de la ‘Crida per la Vilafranca Republicana’ diu així: “Vilafranca és una ciutat de 40.000 persones. Homes, dones, nens i nenes que dia a dia trepitgen carrers, corren per places i fan de la vila el punt d’inici dels seus somnis i les seves esperances.Som gent diversa, plural. Tan plural i diversa com és Vilafranca, i és aquesta diversitat el que ens dona força.Som persones que ens sentim vinculades amb l’1 d’octubre. Vinculades en els valors republicans. Creiem que Vilafranca ha d’avançar en redefinir el model de ciutat. Vivim un moment clau i que ens crida a replantejar les línies estratègiques de Vilafranca, fent que exerceixi la seva capitalitat. Estem convençuts que Vilafranca ha de reforçar per una banda la cohesió social i el benestar. Volem una Vilafranca digna on tothom que hi viu hi pugui viure amb els seus drets i llibertats garantits. Una Vilafranca que sigui un exemple de vida que combati les desigualtats i faci possible que el seu jovent pugui trobar les oportunitats per segir vivint-hi.

I en segon lloc, una Vilafranca que acompanyi i enforteixi des de la ciutat el projecte de país, el projecte de la República catalana.

El proper diumenge 26 de maig Vilafranca està cridada a les urnes. Vilafranca i País són presents a la papereta. Cal ser clars, la ciutadania demana claredat, projecte de ciutat, voluntat d’acords i compromís amb el país. Davant la situació del país i de la ciutat, fem una crida a votar a Esquerra Republicana.Perquè Esquerra és la garantia d’un govern 100% republicà. Perquè Esquerra és la garantia d’unes polítiques que posin la gent al centre de tot. Perquè Esquerra és la garantia d’impulsar la renovació del model de ciutat. Perquè amb Esquerra tindrem la primera alcaldessa de la història de Vilafranca. Amb Esquerra, govern 100% republicà. Ara és l’hora.”

També et pot interessar

Comentaris