En marxa per les botigues de Vilafranca de la quarta edició de l’”Endevina-la”

21/05/2019 - 09:24h

Fins al 2 de juny cal resoldre joroglífics que promouen l’ús de la llengua catalana.

El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf, per mitjà del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès, i 56 comerços de Vilafranca de tots els barris organitzen el joc lingüístic “Endevina-la!”, que promou l’ús de la llengua catalana a les botigues d’una manera lúdica i engrescadora, propiciant que la gent vagi als establiments comercials per participar-hi. Els comerços de Vilafranca són col·laboradors del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) i estan preparats per atendre les persones que aprenen català i comencen a expressar-s’hi amb esforç i interès.

Cada establiment té exposat a l’aparador un cartell amb un dels jeroglífics del concurs que cal resoldre. Hi ha un jeroglífic a cada botiga, per tant, com més aparadors es mirin i més jeroglífics es resolguin, més opcions de rebre un premi hi haurà. S’hi pot participar fins al 2 de juny.

Qui vulgui participar-hi haurà de demanar una butlleta en alguna de les botigues que tenen exposat el cartell amb el jeroglífic i anotar-hi com més solucions millor. Aquesta vegada no s’ha d’omplir una butlleta per a cada jeroglífic, sinó que es tracta d’una butlleta única on es poden omplir les respostes que es vulguin.

En aquesta edició, per tal de complir les condicions que marca la Llei de protecció de dades, els establiments no podran recollir les butlletes dels participants, sinó que caldrà portar-les al Servei de Català (carrer de Pere el Gran, 32) en horari d’oficina (de 10 a 14 h) o deixar-les a la bústia del Servei.

El dilluns 10 de juny, a la una del migdia, al Servei de Català (carrer de Pere el Gran, 32) es farà el sorteig públic per conèixer els guanyadors del concurs. Se sortejarà un gran premi entre els que hagin encertat més jeroglífics. També se sortejaran 3 premis per als participants..

El dijous 13 de juny, a les sis de la tarda, al Servei de Català, es lliuraran els premis, cedits per l’Associació Centre Vila (dos vals de 25 euros cadascun), l’Associació Comerç Espirall (dos vals més de 25 euros cadascun), una caixa de 6 ampolles de vi Torres, cedides per Família Torres, 2 entrades per a un espectacle a Cal Bolet o l’Auditori Municipal, cedides per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Juntament amb el lliurament de premis, s’ha organitzat una sessió lúdica conduïda per Salvador Senabre, gerent de la Tintoreria Juncosa, establiment que també participa en el concurs. Per tal d’assistir-hi, cal fer la inscripció prèvia al Servei de Català, presencialment, per telèfon (93 890 61 79) o per correu electrònic (slcvilafranca@cpnl.cat).

Comentaris