La colla Circell participa al concurs de sardanes de Perpinyà

Avatar
20/05/2019 - 16:12h

Vilafranca acull diumenge el 34è aplec de la sardana amb les cobles Maricel i Ciutat de Cornellà.

Diumenge passat la colla sardanista vilafranquina Circell va participar en el concurs de sardanes de Perpinyà, fent honor a la Capitalitat de la Sardana 2019 que ostenta enguany i fins al març del 2020.
La colla sardanista creada l’any passat va ser l’única en competir dins la modalitat de Colles Lliures com a colla veterana. Les altres modalitats de competició van ser les Territorials Comarques Gironines i els campionats Catalunya Gran i Catalunya Veterà. 28 colles hi van participar ballant 5 sardanes de lluïment, tres per la modalitat Gran i dues pel veterà. El concurs es va iniciar amb una sardana revessa, on balladors i balladores competeixen per esbrinar i repartir correctament el tiratge de curts i llargs. En aquesta modalitat les sardanes estan compostes de manera enrevessada per les seves autores i es mantenen desconegudes fins el dia del concurs.

PUBLICITAT

Les colles més atrevides van portar a la Plaça de la República una sardana de punts lliures, on els passos curts i llargs deixen de tenir el paper important i la creativitat pren protagonisme. El concurs es va tancar amb la tradicional ballada de germanor, on colles i públic van dansar al ritme de la cobla Mil·lenària.
Aquest diumenge el Parc Tívoli de Vilafranca acollirà el 34è Aplec de la Sardana que organitza l’entitat Vilafranca Sardanista. Hi actuaran les cobles Maricel (17h) i Ciutat de Cornellà (19h). Ambdues oferiran nou sardanes totes de set tirades.

També et pot interessar

Comentaris