“No ens preocupa que Ciutadans es presenti a Vilafranca”

Miquel Tarrada, candidat del PP a les eleccions municipals a Vilafranca
20/05/2019 - 12:41h

El candidat del PP a Vilafranca és Miquel Tarrada. Té 25 anys, és graduat en Ciències Polítiques i està estudiant dret a distància per la UNED.

 

Ha tingut diferents experiències laborals en empreses dedicades al món del vi i també ha col·laborat amb una consultora. El jove és el candidat del PP de Vilafranca a les eleccions municipals del mes de maig, en substitució de Josep Ramon,que ha decidit abandonar la primera línia de la política després de més de vint anys, tot i que continuarà formant part de la llista que encapçalarà Tarrada.

Recuperem l’entrevista que el 3d8 va fer a Miquel Tarrada el 25 de gener, després de fer-se pública la seva candidatura.

Quan va començar el seu interès per la política?
De ben jove, quan estudiava batxillerat ja seguia l’actualitat política, tot i que amb certa distància ja que només era un adolescent. Quan vaig començar Ciències Polítiques vaig fer un pas endavant i vaig contactar amb el PP perquè és el partit amb el qual em sentia més còmode. A partir d’aquí ja em vaig afiliar i el 2013 vaig ser escollit president de Noves Generacions i també sóc el secretari del PP a la vila. I aleshores fa uns mesos, amb la renúncia de Josep Ramon, em van proposar ser cap de llista i vaig acceptar.

S’ho va haver de pensar o va dir que sí de forma immediata?
Doncs m’ho vaig haver de pensar, la veritat. M’ho van dir abans d’un pont i els hi vaig demanar de marge els dies de pont per pensar-m’ho millor però, finalment, la família i els amics m’hi van animar i vaig acceptar la proposta.

La situació política catalana i l’imminent judici el va animar a acceptar o, pel contrari, el tirava enrere?
Em va animar. Al principi et fa respecte perquè és un tema molt delicat i sensible, però nosaltres creiem que s’ha de lluitar per fer complir la llei i, per tant, vaig creure que havia d’estar a primera línia per poder-nos explicar.

Què pot aportar al ple gràcies a la seva joventut?
Crec que veig les coses de manera diferent perquè sóc el més jove de la resta del plenari, almenys dels que hi ha ara… Em preocupen molt temes com l’habitatge, per exemple, però evidentment hi haurà una continuïtat de la política duta a terme pel Josep Ramon, que ha tingut idees molt bones i jo les aprofitaré, és clar.

 

Creu que té un tarannà similar a Josep Ramon?
Sí, en certa manera sóc prudent i tranquil com ell. Però crec que sóc més clar a l’hora de parlar.

Tenen ja confeccionada la llista? Ens pot avançar noms?
Només li puc dir que Josep Ramon i Jordi Bové estaran a la llista, però també hi haurà gent més jove i que estaran en uns llocs importants. A partir d’aquí l’estem tancant i encara no hi ha res decidit.

Quins són els seus eixos principals per a Vilafranca?
Portem mesos revisant l’hemeroteca per veure amb quines contradiccions ha caigut el govern i també fins i tot nosaltres mateixos. Ha estat una feina molt interessant que ens ha aportat moltes idees. Hem vist, per exemple, que el que més preocupa a la ciutadania és l’estat dels carrers i l’incivisme. Aquests són els temes que surten a totes les reunions amb les associacions de veïns. I nosaltres tenim propostes ben definides en aquests dos aspectes.

Com ara quines?
Proposem que les ordenances tinguin una partida sempre extraordinària d’arranjament de carrers i que no es faci una mica sobre la marxa com creiem que s’està duent a terme ara. Volem que siguin obres més planificades i que s’inverteixi molt més en via pública. Pel que fa a l’incivisme, fa anys que demanem que s’incrementi la plantilla de la Policia Local i s’arribin als 72 membres. És una de les nostres demandes històriques o, si no, com a mínim que es posin guàrdies de barri o una figura similar per incrementar la vigilància.

 

“Les eleccions municipals arriben en un moment difícil, però nosaltres donarem prioritat al nostre programa electoral i no a la qüestió nacional catalana”

En campanya parlaran de la situació política catalana?
Per nosaltres el tema primordial és el programa i les propostes que tenim concretament per Vilafranca. Però evidentment això que comentes també és important. El que volem nosaltres és simplement que es compleixi la llei.

Què vol dir?
L’alcalde, Pere Regull, era el cap de llista d’un partit concret, però ha de governar per tothom i ha de comprometre’s a tenir un respecte pels símbols oficials i, per tant, ha de penjar la bandera espanyola a l’ajuntament i el retrat del Rei ha d’estar al saló de plens.

La bandera ja hi és…
Sí, però ens va costar molt que la pengessin i el mateix ens passarà amb el retrat del Rei. Ara bé, si no ens fa cas i no compleix amb la llei doncs portarem el tema als jutjats.

És conscient que, si surt escollit, formarà part d’un ple que segurament tindrà una majoria independentista?
Sí, sóc conscient que a Vilafranca hi ha molta gent que pensa com el PP, però que també n’hi ha molta que no. Ara bé, crec que als plens de Vilafranca serem capaços de posar-nos d’acord amb molts temes amb partits independentistes, cosa que ja ha passat i que en altres instàncies com al Parlament no es dona. En l’àmbit municipal els acords entre partits molt diferents són habituals.

Em deia abans que es centrarien en el programa que tenen per Vilafranca i no en les qüestions nacionals… Em pot dir un altre eix de les seves prioritats?
Sí, les ajudes a les famílies. Creiem que s’ha de fomentar la natalitat perquè hi ha molta gent que o bé no té fills o no en té més perquè no s’ho poden permetre econòmicament i per això proposem, per exemple, llar d’infants gratuïta per a les famílies que tant l’home com la dona treballen.

 

Llar gratuïta tot i treballar els dos?
Sí, sé que pot sorprendre però és una de les mesures que creiem indispensables per afavorir la conciliació laboral i que les famílies s’animin a tenir fills. A més, també estem preocupats per la gent gran i, per tant, creiem convenient crear més places de residència. Com et deia abans, també em preocupa molt l’accés a l’habitatge i un dels programes que creiem que s’hauria de potenciar i ampliar és aquell que fa referència a la rehabilitació d’habitatges.

Com creu que afectarà el procès català a les eleccions municipals?
Com més petit és el municipi la gent vota més a la persona i, com més gran, la gent vota més a la marca del partit. Això és així i el cas de Pontons és clar ja que allà votaven a la persona i ho sabem. A partir d’aquí seran unes eleccions municipals que arriben en un context difícil, però li volem donar a cada cosa el pes que té i, clar que en parlarem, però, repeteixo, no volem que la qüestió catalana eclipsi les nostres propostes per a Vilafranca. Ara bé, no callarem sobre altres qüestions.

Els preocupa o espanta que Ciutadans es presenti a les eleccions?
Ni una cosa ni l’altra. Nosaltres mantenim un bon grup de votans fidel, tot i que entenc que els resultats, en certa manera, dependran del meu paper.

Quina és la diferència entre el PP i Ciutadans?
Nosaltres tenim el mateix discurs a tot l’Estat espanyol, però ells no. No tenen clar cap a on van i diuen una cosa aquí i després en una altra comunitat autònoma en diuen una altra. Són inconsistents en el seu discurs i això beneficia els que sempre diem el mateix. Repeteixo, no ens preocupa gens ja que nosaltres tenim una massa de votants fidel que sé que ens tornarà a votar.

També et pot interessar

Comentaris