Junts per Sant Sadurní vol ubicar un hub tecnològic a Can Ferrer del Mas

16/05/2019 - 16:22h

El partit presenta el projecte amb el conseller Jordi Puigneró.

Can Ferrer del Mas -conegut pels sadurninencs com a ‘Castells dels moros’- és un dels edificis més desaprofitats de Sant Sadurní. Des de l’actuació de millora que s’hi va fer fa una dècada, no s’hi ha dut a terme cap reforma més, el que ha provocat que la construcció torni a estar en un estat ruïnós. Els darrers anys han estat moltes les propostes que han fet els partits polítics per donar sortida l’edifici, però cap ha tirat endavant. Aquesta setmana Junts per Sant Sadurní ha fet la seva.

La formació que lidera Ton Amat ha proposat construir-hi un hub tecnològic, que serveixi com a incubadora per a empreses del sector de les TIC. La presentació del projecte es va fer al peu de l’edifici, dilluns a la tarda, davant la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

El candidat de Junts per Sant Sadurní va explicar que el projecte està enfocat a les empreses d’arreu, no només a les sadurninenques. “L’espai té les condicions necessàries per atraure companyies de fora. Està ben situat, i envoltat d’un entorn atractiu per al tipus d’empreses que volem que s’hi instal·lin”, va explicar Ton Amat. “Volem diversificar l’economia sadurninenca. Seguirem apostant pel sector del cava, però és hora que d’obrir-nos a noves indústries”, va explicar Amat.

El cap de llista va reconèixer que el projecte -que també seria un espai de formació per als joves- se’l plantegen a llarg termini, perquè necessita una inversió molt gran.

El conseller Puigneró va mostrar el seu suport a aquest tipus d’iniciatives, que va explicar que s’estan estenent arreu de Catalunya. “Igual que el país fa uns segles va viure la revolució industrial, ara està immers en la revolució digital”, va dir el conseller.

Jordi Puigneró va apostar per crear un centre polivalent, que serveixi per generar talent. “Som bons consumidors d’energia digital, i també hem de ser-ne bons generadors”, va apuntar el conseller, que va avançar que el sector de les TIC ja ocupa a Catalunya més gent que el sector de l’automòbil.

També et pot interessar

Comentaris