VeC vol crear una xarxa de carrers passejables per unir equipaments

16/05/2019 - 12:34h

Segons Vilafranca en Comú cotxes haurien d’anar per aquestes vies a un màxim de 10 km/h
Vilafranca en Comú ha presentat aquesta setmana el projecte ‘Vila passejable’, que es comprometen a tirar endavant si governen a partir del 27 de maig. El projecte es basa en la creació de carrers de vianants en punts estratègics que comunicaran els equipaments amb més contingut social, com escoles, centres sanitaris i equipaments cívics, esportius i culturals.

Des del partit proposen d’entrada quatre grans eixos cívics com a punt de partida que connectaran diferents espais. El primer seria de l’Hospital de Vilafranca als instituts Eugeni d’Ors i Alt Penedès; el segon de la zona esportiva als equipaments de la llosa del tren i l’estació; del Ricard Fortuny a l’institut Milà i Fontanals i, finalment, del CAP Vilafranca Nord a l’escola Cristòfor Mestre.

Ton Salvadó explica que la idea de vila passejable va de la mà del concepte de ‘ciutat jugable’, que vol dir que els infants no han d’estar tancats en un recinte exclòs on desenvolupar les seves inquietuds, sinó que tota la vila i en totes les seves dimensions de l’espai públic ha de poder esdevenir un espai contínuament jugable.

Salvadó comenta que cal treballar per “una Vilafranca lenta, més saludable i amb una reducció progressiva dels vehicles i la seva velocitat”. Concretament proposen que en aquests eixos passejables els vehicles vagin a un màxim de 10 km/h i, per tota la resta de la vila, a 30km/h. Finalment, aquest projecte també inclou la perspectiva de gènere “per veure l’espai públic amb més sensibilitat”.

Per altra banda VeC va presentar divendres a la tarda el seu programa electoral, que s’estructura al voltant de quatre eixos: la vila del bé comú, habitable, cuidadora i sostenible, i es reuneix en nou grans projectes per Vilafranca: Tot@s som Ajuntament, Solidaritat Territorial, la Casa de l’Hospitalitat, la Nova Biblioteca: cultura i educació per a tothom, la Xarxa d’Economia Solidària, el Parc Solidari d’Habitatges, la Vila Passejable i els eixos cívics, la Transició Energètica i la Rambla del segle XXI. El programa es pot consultar al web www.vilafrancaencomu.cat.

També et pot interessar

Comentaris