Endesa instal·la elements a les línies elèctriques per protegir l’avifauna

Avatar
15/05/2019 - 19:08h

La companyia folra 37 suports de quatre poblacions del Baix Penedès i de l’Alt Camp

Endesa, seguint la política mediambiental de la companyia elèctrica en matèria de protecció de l’avifauna, ha procedit a instal·lar nous dispositius aïllants a diversos punts de la xarxa elèctrica del Camp de Tarragona, ubicats concretament a quatre municipis distribuïts entre les comarques de l’Alt Camp i el Baix Penedès. Aquestes actuacions, segons destaca Endesa, van encaminades a protegir especialment aus rapinyaires, com àguiles cuabarrades, àligues marcenques, aligots, ducs i astors.

En aquesta nova fase, s’han instal·lat fundes aïllants amb revestiments de silicona i dispositius antiposada a un total de 37 suports de diferents línies de mitjana tensió. Aquests dispositius aïllants redueixen el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi podria haver contacte amb un element en tensió i produir-se un arc elèctric.

Les actuacions a les dues comarques, que han suposat una inversió per part d’Endesa del voltant de 130.000 euros, redueix, d’una banda, el risc elèctric de l’avifauna i, de l’altra, millora la qualitat del subministrament als més de 6.300 clients que depenen d’aquestes línies, ja que els contactes d’aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret, se’n beneficien principalment clients d’Albinyana i Bonastre i, a la comarca de l’Alt Camp, les poblacions del Pla de Santa Maria i Cabra del Camp.

PUBLICITAT

Aquests treballs, que s’han dut a terme amb la col·laboració dels Agents Rurals de les respectives comarques, responen a la política mediambiental de protecció de la biodiversitat de la Companyia al territori. Les intervencions s’han realitzat de forma esglaonada i espaiada, per tal d’executar en cada punt concret i segons la seva casuística específica, una intervenció o una altra. En concret, en aquests Espais d’Interès Natural les aus que es protegeixen especialment són les àguiles cuabarrades, una espècie molt amenaçada al Massís de Bonastre i la seva zona d’influència, que és molt rica ornitològicament. Igualment, però, també es salvaguarden altres exemplars d’aus rapinyaires, com les àligues marcenques, els aligots, els ducs i els astors. Resulta de vital importància dur a terme accions de conservació per tal de protegir les parelles d’aquestes aus degut a la seva alta mortalitat i al baix èxit de reproducció i la resta de la biodiversitat.

Accions com aquesta demostren la voluntat d’Endesa, segons la mateixa companyia, per millorar la interacció que les activitats que desenvolupa una empresa elèctrica amb el seu entorn natural, en aquest cas, a la demarcació de Tarragona. Endesa remarca que treballa buscant les millors tecnologies disponibles i en projectes d’innovació per minimitzar l’impacte de les serves infraestructures per tal de conservar i protegir la diversitat natural.

 

També et pot interessar

Comentaris