Excavacions a la Ciutadella Ibèrica de Calafell al cap de deu anys

Avatar
15/05/2019 - 17:49h

Els treballs han permès trobar restes que aporten noves dades sobre el jaciment


Més de deu anys després de la darrera intervenció arqueològica, la Ciutadella Ibèrica de Calafell torna a ser excavada. Ho és en el marc d’un projecte de recerca que inclou a altres destacats jaciments d’època ibèrica de l’àmbit cessetà.

En els darrers dies, un grup d’arqueòlegs i estudiants d’arqueologia han estat excavant a la part sud de la Ciutadella calafellenca. En una primera fase, s’ha excavat prop de l’àrea coneguda com a “casa romana”, per l’ocupació dels romans de la Ciutadella després de la Segona Guerra Púnica.

Aquesta excavació està coordinada per la Universitat de Barcelona (UB) i s’encabeix dins el projecte anomenat “El canvi sociocultural a la Cessetània Oriental durant la Protohistòria i l’època romano-republicana”, que també preveu altres excavacions arqueològiques en jaciments destacats del territori penedesenc, com ara la Font de la Canya d’Avinyonet del Penedès i les Masies de Sant Miquel, a Banyeres del Penedès.  El projecte compta amb el suport de diverses institucions, com ara l’Ajuntament de Calafell a través de l’àrea de patrimoni històric.

PUBLICITAT

Noves troballes d’interès

Les primeres evidències que han sortit a la llum al llarg d’aquests dies han superat amb escreix les expectatives que tenien els arqueòlegs. Així, entre les troballes fetes a l’àrea excavada hi ha les restes del que podria ser un nou barri que s’estendria cap a mar, la continuació del camí empedrat que suposadament es dirigia cap a la platja, un segment de muralla o estructures que podrien ser anteriors a la construcció de la fortificació. Segons ha informat l’Ajuntament de Calafell, es tracta d’uns primers indicadors que confirmen l’ampliació del potencial de la Ciutadella Ibèrica de Calafell i que aportarà nous coneixements sobre el jaciment.

També et pot interessar

Comentaris