La Camerata XXI tanca la programació del Temporada al Vendrell

15/05/2019 - 17:09h

L’orquestra presenta a l’auditori Pau Casals,“Tendències” acompanyada del pianista català Miquel Ortega

El punt i final a la programació del Temporada d’aquest semestre tindrà lloc dissabte, a les 20.30 h, a l’Auditori Pau Casals, amb l’Orquestra Camerata XXI que presentarà el concert Tendències.
La música, des dels seus inicis, ha expressat sentiments i ha estimulat emocions, pensaments i idees, però són les noves tendències i les creixents indústries artístiques i culturals les que han aconseguit donar un gir de 180 graus als antics estereotips i dur a molts compositors a tenir una mirada més amplia i transversal d’allò anomenat “Música”. Alguna cosa ha canviat en la mirada del compositor durant el segle XX i sobretot en aquest segle XXI.

Compositors com Wojciech Kilar, Karl Jenkins o William Walton s’han endinsat en les noves tendències i s’han interessat en les manifestacions més rellevants i actuals de la creació musical: el cinema i la publicitat. Atrets per un discurs musical diferent, més contemporani i d’acord amb el context sociocultural, intel·lectual i econòmic que els envolta, han utilitzat recursos i metodologies experimentals per desenvolupar una nova estètica en la creació contemporània, molt més propera a l’espectador i al servei de la imatge.
Aquest dissabte el públic de l’Auditori Pau Casals podrà gaudir de l’estrena absoluta de Preludi, cançó i dansa per a piano i orquestra del Barceloní Miquel Ortega.

L’Orquestra Camerata XXI va ser fundada l’any 2003. Des d’aleshores ha estat l’orquestra de l’Auditori Pau Casals del Vendrell i del Festival Internacional de Música Pau Casals. Actualment l’orquestra combina la seva residència al Teatre Bartrina de Reus i la realització d’una temporada estable de concerts al Teatre Fortuny de la mateixa ciutat. El juny de 2009 i el març de 2013 l’orquestra va realitzar dues gires pel Japó, actuant, entre d’altres sales, a l’Òpera de Tòquio i a la Symphony Hall d’Osaka.

També et pot interessar

Comentaris