Romero es compromet a ser un alcalde de Vilafranca amb dedicació exclusiva

14/05/2019 - 12:34h

El cap del PSC de Vilafranca assegura que, si arriba a ser batlle, no acceptarà cap càrrec addicional

El cap de llista del PSC de Vilafranca, Francisco Romero, ha anunciat aquesta setmana el seu compromís a, si arriba a l’alcaldia, ser un alcalde “amb dedicació exclusiva”. Per aquest motiu ha promès que, en cas que sigui el nou alcalde, no acceptarà cap càrrec institucional més perquè creu que la vila es mereix un alcalde dedicat el 100% al municipi.

Romero ha subratllat que si la ciutadania decideix que lideri la vila en els propers 4 anys, està disposat a dedicar-s’hi “en cos i ànima, vull dedicar-m’hi per complet perquè m’il·lusiona i m’apassiona la política local i per això demanaré una excedència a l’empresa on treballo, perquè per mi el major honor seria ser alcalde de Vilafranca”.

El candidat socialista, a més, vol coordinar des de l’alcaldia l’àrea de via pública perquè considera que és prou important com perquè sigui el propi alcalde qui gestioni el manteniment dels carrers.
Els socialistes proposen un canvi en l’organització de la regidoria de via pública i consideren que cal un pla de manteniment integral per barris per tal de planificar la millora de carrers i places amb una gestió integrada (político-tècnica) i amb innovació.

Pel que fa a la gestió integrada, Romero proposa desplaçar el propi equip d’alcaldia i la direcció de l’àmbit per barris de manera trimestral per mantenir un contacte directe amb els veïns i veïnes i, d’aquesta manera, situar-se en algun local dels barris on el ciutadà pugui trobar un equip d’atenció ciutadana.

Pel que fa al pressupost, el candidat socialista creu que aplicant la innovació es pot aconseguir entre un 10 i un 15% d’estalvi i, així, poder dedicar més recursos al manteniment dels carrers. Romero
explica que l’Ajuntament destina 400.000 euros del seu pressupost a temes de manteniment (senyalitzacions, manteniment de paviment, reparació de voreres), 1’4 milions d’euros en la neteja viària i 1’1 milions en els parcs.

En aquest sentit apunta que aplicant la innovació en els grans contractes es pot arribar a duplicar el pressupost sense apujar impostos. Romero posa com a exemple aplicable tecnologia que ja s’utilitza en altres ciutats com ara la col·locació de sensors a tots els contenidors per saber quan estan plens i, així, poder optimitzar les rutes de recollida.

Segons Romero, a més, amb sensors instal·lats als vehicles públics es detecta la qualitat del paviment i esvorancs, amb actuadors de reg es pot saber quan cal reforçar-lo i quan hi ha previsió de pluges i humitat, entre altres. Del que es tracta, segons el candidat socialista, és de fer una política de prevenció i no de reacció, que és la que, segons diu, s’està fent ara.

“La diferència és que nosaltres ens volem anticipar, no apagar focs, que és el que es fa ara. Els recursos són limitats i creiem que el problema està en el sistema que s’utilitza”, clou Romero al mateix temps que recorda que aposten també per una remodelació integral de la rambla de la Girada.

També et pot interessar

Comentaris