Una activitat del FEDER apropa la història de Coma-ruga als nens

13/05/2019 - 17:10h

També ha recollit fotografies per a la Fira Turismar de l’estiu.

El projecte FEDER impulsat per l’Ajuntament del Vendrell i destinat a recuperar i dinamitzar l’espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga ha realitzat recentment dues accions de difusió del projecte, una destinada als nens i una altra al públic en general.

Gairebé 300 alumnes de segon a sisè de primària de les escoles Els Secallets i Pla de Mar han participat de l’activitat pedagògica “La platja de Coma-ruga”, conduïda pel Museu Deu i la tècnica de turisme del FEDER.  A través d’un relat imaginari en què el Ramon, un nen que va venir a estiuejar fa 100 anys a una de les casetes del carrer Vilafranca, envia al seu amic Joan records de la seva estada a Coma-ruga, postals i pots plens de records (sorra, aigua de mar, aigua termal, herbes de la platja…), els nens comprenen quina ha estat l’evolució del seu barri, i alhora aprenen a identificar els espais que li donen identitat.

Aquesta iniciativa ha tingut una molt bona acollida; l’alumnat i el professorat ha col·laborat activament amb preguntes durant tota l’activitat, demostrant gran interès pel seu passat històric. El resultat d’aquesta experiència es materialitza en el fet que els nens, a l’igual que el Ramon, escriuen una postal, fent un dibuix sobre Coma-ruga que transmeti allò més els agrada del barri, així com desitjos de millora en un escrit al seu revers.

Fotos per exposar a Turismar

La segona acció de difusió del projecte FEDER és la recopilació de fotografies antigues d’espais emblemàtics de Coma-ruga. L’objectiu és reunir documentació gràfica des de principis de segle XX fins a la dècada dels setanta, per tal de donar a conèixer de forma visual les transformacions urbano-turístiques d’aquest barri marítim, així com fomentar el sentiment de pertinença a un barri de gran valor per al municipi. Totes les postals i una selecció de les fotografies aportades per particulars estaran exposades a  la Fira Turismar 2019, que se celebrarà del 21 al 24 de juny, a Coma-ruga.

També et pot interessar

Comentaris