Arxivada la denúncia de PxC del Vendrell contra Eva Serramià

13/05/2019 - 16:53h

No s’aprecien delictes en l’adjudicació d’unes obres del Pla Zapatero.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 del Vendrell ha arxivat la denúncia que va presentar l’any 2015 la formació política Plataforma per Catalunya (PxC) contra Eva Serramià, aleshores candidata a les eleccions municipals pel PDeCAT, per uns suposats delictes de prevaricació, tràfic d’influències i frau. Finalitzat el recorregut judicial, Serramià, que actualment torna a presentar-se a les eleccions -ara per Junts pel Vendrell-, no descarta emprendre accions legals contra qui ha estat regidor portaveu de PxC durant tres legislatures, August Armengol.

Segons PxC, Serramià havia adjudicat unes obres vinculades a l’anomenat Pla Zapatero a l’arquitecte que era el seu marit els anys 2009 i 2010 i essent ella interventora de l’Ajuntament del Vendrell. Tanmateix, el jutjat no aprecia acció delictiva en la denúncia contra la que ha estat tinent d’alcalde a l’Ajuntament del Vendrell aquesta legislatura.

Serramià s’explica
Dijous passat i acompanyada dels seus companys de grup municipal i també ara candidats el 26-M, Josep Mercadé i Ferran Trillas, va ser la mateixa Eva Serramià qui va anunciar l’arxivament de la denúncia de PxC. Sorprenentment, Serramià va dir que no s’havia assabentat de l’arxivament de la denúncia en el seu moment, atès que “no se’m va tenir per part”.

Segons ha explicat la mateixa candidata de Junts pel Vendrell, August Armengol va posar una nova denúncia el 2016, adjuntant-hi unes declaracions de qui també era regidora de PxC, Aracel·li Bundó, i que “contenia falsedats i mentides”. “Fruit d’aquesta denúncia se sol·liciten per part dels Mossos d’Esquadra i després per la Fiscalia tots els expedients i s’obren diligències prèvies en relació no només a la meva persona sinó a d’altres funcionaris de la corporació i ex-regidors de l’Ajuntament”, ha explicat Eva Serramià, que continua per dir que “aquestes diligències prèvies s’han dilatat en el temps fins que el 16 d’abril del 2019 la jutgessa dicta una interlocutòria de sobresseïment i arxiu de les actuacions, seguint la proposta del ministeri fiscal, indicant que no s’ha comès cap delicte ni cap frau”.

Eliminar una rival política
“Des del primer moment vaig declarar que no havia comès cap irregularitat i molt menys delicte i que la meva carrera s’havia regit per la professionalitat, que denunciar el 2015 uns fets del 2009 quan ni remotament podia preveure arribar a ser candidata a l’alcaldia responia única i exclusivament a la voluntat d’eliminar una rival política de forma grollera i malintencionada”, ha manifestat també Eva Serramià en conèixer l’arxivament de la denúncia de PxC.

“El temps ha demostrat doncs que aquesta acusació era mentida i el que demostra també que en política no tot s’hi val”, ha remarcat també Serramià, que creu que “el desgast personal i com a opció política l’hem hagut de patir a partir d’una mentida, i que sobre les mentides no es pot construir cap mena de futur pel Vendrell”.

Després d’apuntar que sempre ha treballat “amb rigor i amb seriositat, gestionant els diners de tothom en benefici de les vendrellenques i dels vendrellencs”, Eva Serramià diu també que creu que amb l’arxivament decretat pel jutjat número 4 “es fa justícia no només a favor de la feina feta tant personal i professional, sinó també com a acció política i no entenem cap altra manera que no sigui aquesta. Insisteixo: rigor, seriositat, coherència, compromís, servei públic i valors de convivència”.

Serramià també lamenta el “cost personal” que ha hagut de pagar per “les falses acusacions que han causat a la meva honorabilitat i imatge tant com a professional com a política des del 2015, així com les ombres del dubte no només a l’opinió pública sinó també el fet que alguns regidors de la corporació oblidessin matusserament el dret que tots tenim a la pressumpció d’innocència fins al punt de condicionar pactes i acords; per tant, fins i tot aquells que defensen tot el dia una manera de fer política han basat en una mentida els seus arguments per a no arribar a acords”.

També et pot interessar

Comentaris