Vilafranca tindrà un segon agrupament escolta

09/05/2019 - 18:46h

Denominat ‘La Canadenca’ vol donar sortida a la gran demanda d’esplais

Aquesta setmana s’ha presentat públicament el que serà el segon Agrupament Escolta de Vilafranca i que durà per nom ‘La Canadenca’. Actualment el projecte el formen 17 joves, oberts a noves incorporacions, que seran els futurs caps de l’Agrupament. A hores d’ara es troben en la fase de donar a conèixer aquest nou cau a Vilafranca i properament obriran les inscripcions per a infants i joves d’entre 6 i 17
anys per començar la seva activitat de cara al mes d’octubre.

Segons han explicat en roda de premsa, aquest és un projecte sorgit de l’AEiG Pere II i Sta. Maria de Foix, que des de fa 55 anys ha estat l’únic cau de Vilafranca. Fa molts cursos que aquest Agrupament, i els dos esplais de la vila, es troben al màxim de la seva capacitat i la creació de l’AEiG La Canadenca busca donar sortida a l’alta demanda d’educació en el lleure que hi ha a Vilafranca, i particularment en l’escoltisme. Per això, el nou equip de caps pretén establir-se en un algun barri fora del Poble Nou i el Centre, que fins ara han centralitzat l’oferta .


Els caps expliquen que es troben en converses amb l’Ajuntament per la possibilitat que els cedeixin un espai . “Ens agradaria molt obrir el cau al Centre Obert de l’Espirall, però som conscients que no som l’únic projecte que s’ha plantejat per aquests locals”, afirmen. Per a tothom que es vulgui informar, es trobaran demà dissabte a la tarda a la plaça Jaume I, en el marc del Fes-t’ho Fest i també es pot contactar amb ells via xarxes socials i al correu caunouvilafranca@gmail.com.

Finalment, expliquen que el nom de l’Agrupament és un doble homenatge “per una banda a les tendes anomenades canadenques, avui en desús, que durant molts anys havien estat un símbol de l’escoltisme i el muntanyisme, i de l’altra, a la vaga de la Canadenca, una de les mobilitzacions socials i obreres més importants del s.XX a Catalunya, de la qual enguany es compleixen 100 anys.

També et pot interessar

Comentaris