VeC presenta el seu projecte per una segona biblioteca a Vilafranca

Imatge d’arxiu de VeC presentant la seva proposta de biblioteca, el 9 de maig del 2019
09/05/2019 - 18:36h

Vilafranca en Comú proposa també un pla de solidaritat territorial per al Penedès i un nou model energètic

Vilafranca en Comú ha fet en aquests últims dies tres rodes de premsa per presentar les seves propostes de programa electoral en diferents àmbits. Un dels projectes més reclamats per la formació és una nova biblioteca a la vila, que seria comarcal i que, tal com ha explicat el cap de llista, Ramon Arnabat, compliria les funcions de centre cultural i cívic i tindria una estreta col·laboració amb les escoles de la vila.

Segons Arnabat, és “indubtable” que l’equipament més urgent que necessita Vilafranca en els propers quatre anys és una nova biblioteca que contribueixi “a acabar amb el dèficit bibliotecari existent i un Pla de Lectura pública que permeti integrar, reorientar i potenciar el sistema bibliotecari municipal”.
Vilafranca en Comú recorda que la seva proposta és situar-la sobre la llosa de la via o en un dels magatzems no utilitzats del carrer Comerç, cosa que faria que la biblioteca es convertís també en un espai cívic pels barris de la Girada, el Molí d’en Rovira, el Poble Nou i la Barceloneta. VeC vol “una biblioteca de nova generació que permeti interrelacionar la creació, la producció, la difusió i el consum cultural, i que esdevingui un agent cultural actiu a la vila i per a tothom perquè no volem que la cultura sigui una activitat elitista”.

Des de la formació també destaquen la necessitat de creació d’un Consell Municipal de Cultura, que hauria d’organitzar anualment una trobada de la cultura vilafranquina per posar en comú diagnosis i propostes per enfortir el sistema cultural vilafranquí i penedesenc.
Pel que fa a tema de pressupost, Arnabat explica que el seu projecte de biblioteca costaria uns sis milions d’euros, que hauria de pagar Generalitat, Diputació i Ajuntament a parts iguals i, per tant, consideren que la construcció del nou centre només depèn de voluntat política ja que es poden arribar a acords per poder finançar l’equipament.

Pla territorial
Un altre tema que ha tractat aquesta setmana VeC és la defensa de la Vegueria Penedès.
Per a VeC és necessari i urgent que es posi en marxa de forma efectiva. Segons Arnabat, també s’ha d’avançar cap a la redacció d’un POUM supramunicipal que englobi Vilafranca i els municipis veïns: Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos, Pacs i Les Cabanyes, ampliable a Sant Martí, Avinyonet i Sant Cugat Sesgarrigues.
En l’impuls d’una mobilitat sostenible, és imprescindible, segons Vec, la constitució d’una Autoritat Penedesenca del Transport que gestioni el transport públic al Penedès, tant a l’interior, com a l’exterior, fonamentalment amb Barcelona i Tarragona.
Aquesta setmana, Vilafranca en Comú també ha presentat el projecte estratègic ‘Canviem l’energia de Vilafranca’ per a anar cap a un model que abandoni el consum de recursos energètics provinents d’energies fòssils que afecten el canvi climàtic -i passi a proveir-se amb energies provinents de fonts renovables distribuïdes per les llars, equipaments públics, activitats econòmiques de serveis i comerç i indústries i polígons industrials. Per això es comprometen a transformar els edificis en equipaments energèticament eficients i gestionar de forma més econòmica l’energia local des de la producció fins al seu consum.

També et pot interessar

Comentaris