ERC de Vilafranca es marca com a prioritat la parada de regionals

08/05/2019 - 19:23h

Els republicans vilafranquins consideren que el govern pot pressionar molt més per aconseguir millores en l’àmbit de la mobilitat.

ERC de Vilafranca ha presentat aquesta setmana les seves propostes en matèria de mobilitat i ho ha fet posant el focus d’atenció a una futura parada de trens regionals a la vila, que s’han marcat co ma prioritat per als propers quatre anys.

Segons l’actual regidor Pere Sàbat “Vilafranca ha de ser la capital de comunicació del Penedès i de l’eix de la C15, per donar servei a quasi mig milió de persones que han de tenir la vila com a referència en mobilitat, i això s’aconsegueix amb el tren regional”. Sàbat ha exposat la necessitat d’aquesta infraestructura per dinamitzar àmbits com el comerç, el turisme i l’economia.

El regidor ha afegit també alguns dels punts sobre el tren que els republicans porten al programa i que volen tirar endavant liderant el govern 100% republicà, com la creació de l’Autoritat del transport del Penedès, que hauria de coordinar i planificar la mobilitat dels transports públics a l’àmbit de la Vegueria, una proposta que ha d’ajudar a “vertebrar el territori i a compartir responsabilitats entre les diferents comarques”.

Per la seva banda Josep Àlvarez, regidor i que tanca la llista d’Esquerra, ha explicat el dia a dia que es troben els usuaris de la Renfe a la R4, amb retards constants i el mal estat actual de l’estació de trens. Àlvarez apunta que ERC ha reiterat en múltiples ocasions aquest fet, sobretot en relació a la manca d’accessibilitat que hi ha, però que considera que el govern en fa cas omís. Àlvarez en aquest sentit insisteix en què cal una reforma urgent de l’estació i que cal pressionar el govern espanyol perquè ho faci.

Una altra realitat en mobilitat és la que pateixen els estudiants de Vilafranca i la comarca que van a la Universitat Autònoma de Barcelona al Campus de Bellaterra, segons han apuntat els republicans, ja que per arribar-hi en tren, ja que és l’únic transport públic existent, cal fer transbordament a Martorell i esperar un tren fins a la Universitat, un trajecte que dura aproximadament una hora.

Per posar fi a aquesta situació des d’ERC es proposa impulsar un bus que uneixi la comarca amb la UAB per poder facilitar la mobilitat als estudiants.

Durant la trobada amb la premsa d’aquesta setmana, la vilafranquina Victòria Claver, ha defensat que en els àmbits estratègics i de futur Vilafranca es necessita fer pinya i actuar plegats i, considera bàsic que el proper govern actuï construint grans consensos i acords i faci del diàleg permanent la seva bandera.
En aquest sentit la candidata a l’alcaldia Mònica Hill es compromet a tirar endavant els Acords de Ciutat, el primer dels quals serà sobre el tren regional “perquè determinarà el futur de Vilafranca i no volem ser espectadors mentre passen coses, volem fer que les coses passin, liderant i compartint els projectes estratègics”.

També et pot interessar

Comentaris