Les Fires de Maig, el gran aparador d’empreses i comerços del territori

Avatar
07/05/2019 - 17:37h

Del 17 al 19 de maig, Vilafranca acollirà el tradicional certamen que ocuparà 17.000 m2 al recinte firal de la Zona Esportiva

Aquesta setmana s’ha presentat una nova edició de les tradicionals Fires de Maig o dels Enamorats que Vilafranca del Penedès celebrarà del 17 al 19 de maig, al recinte firal de la Zona Esportiva. L’alcalde Pere Regull i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, acompanyats per diferents membres de la Comissió de Fires, van donar a conèixer les novetats de l’edició d’enguany on hi destaca un any més la presència dels diversos sectors econòmics del territori: comerç i serveis (34%), automoció (32%), associacions i entitats (13%), maquinària agrícola (12%) i plaça del Vi-alimentació (9%), amb un total de 122 expositors. D’aquests un 79% són de la comarca del Penedès i un 85 de l’àmbit de la Vegueria. 17 expositors són nous. Els estands ocuparan una superfície firal de 17.000 m2, als quals se sumaran 20.000 m2 més de zona d’estacionament per a uns 2.350 vehicles, 10.000 m2 de zona d’atraccions i 50 parades d’artesans al llarg de l’avinguda Catalunya. Com cada any hi haurà el bus gratuït i el trenet que porten els visitants des del centre de la Vila a la Zona Esportiva.

 

Algunes novetats

El tinent d’alcalde Joan Manel Montfort va destacar que les fires són “un magnífic aparador, un gran reflex de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori”. Montfort va posar èmfasi en les jornades que cada any s’organitzen la setmana de les Fires com l’EcoSostenibleWine, la jornada d’INNOVI i la conferència inaugural, enguany a càrrec del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. La novetat d’enguany és la celebració del 53è concurs Tastavins Penedès que premia els millors vins i Clàssic Penedès de la DO Penedès, que tradicionalment es lliurava a Barcelona i que en aquesta ocasió es trasllada al territori. Serà divendres 17 de maig al vespre.

Els diferents membres de la comissió de fires que representen els diferents sectors van fer públiques les novetats de cadascun d’ells. El sector de l’automoció manté el sorteig de 3.000 € al qual opten els compradors d’un cotxe en el marc de les Fires i espera superar els 177 vehicles venuts l’any passat. Enguany s’hi presenten 32 expositors, 2 més que al 2018, amb les nombroses novetats tecnològiques.

 

Creix la maquinària agrícola

Pel que fa a la maquinària agrícola, s’hi exposaran un total de 15 marques, 3 més que l’any passat, consolidant-se i creixent un any més com la fira de referència a la demarcació de Barcelona amb més marques i metres d’exposició. La novetat d’aquest sector és que per primera vegada farà un sorteig de 1.000 euros per la compar de maquinària agrícola.
Pel que fa a l’espai “plaça del Vi”, es podran tastar 35 referències de vins blancs, rosats i negres i Clàssic Penedès de 20 cellers, incrementant amb 6 i 4, respectivament, les de l’any passat.
Per cloure la presentació, l’alcalde Pere Regull destacava que la presència de gairebé un 80% d’empreses del Penedès, que “denota que hi ha moviment econòmic a la comarca”. L’alcalde va insistir que “des de l’Ajuntament treballem per portar gent perquè passegi i compri a Vilafranca. Les Fires de Maig són un element bàsic d’atracció de visitants”. Per Regull el sector de l’empresa i del comerç “és el que crea riquesa i llocs de treball, paga impostos i fa que l’Ajuntament pugui fer moltes coses per al conjunt dels ciutadans. És fonamental que es guanyi la vida”.

Dins l’EcosostenibleWine 2019 el tret de sortida serà aquest dimarts amb la 6a Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic que es farà a l’auditori municipal de 8.30 a 14.30h. Per dijous vinent s’ha programat la jornada tècnica de vivicultura organitzar per l’Innovi sota el títol “Viticultura present i futur” on es parlarà sobre la tecnologia aplicada a la vinya.Comptarà amb una taula rodona on hi participaran viticultores que explicaran la seva visió sobre la tecnologia des del punt de vista de l’expertesa en el sector. La jornada es farà de 9 a 14h.

També et pot interessar

Comentaris