Junts per Vilafranca vol convertir l’antic hospital en un centre universitari

07/05/2019 - 11:52h

junts per Vilafranca ha presentat aquesta setmana les seves propostes en matèria econòmica i formativa

L’alcalde i candidat de Junts per Vilafranca, Pere Regull, acompanyat per Aureli Ruiz i Joan Manel Montfort, números 3 i 5 de la llista respectivament, ha presentat aquesta setmana un dels eixos principals de la seva campanya, basat en l’aposta pel comerç i la formació universitària.

Regull ha presentat una de les seves propostes estrella, que és el seu compromís a què Vilafranca compti pròximament amb nous estudis universitaris a banda dels que es fan a la Wine Business School.

Es tracta d’un acord amb la Universitat de Barcelona perquè la vila aculli la càtedra de Filosofia i els estudis de Dret. Segons Regull, el centre on s’impartirien aquests estudis seria l’antic hospital de Vilafranca, que seria remodelat durant la propera legislatura i que la primera partida econòmica s’hauria d’incloure, ja, amb els propers pressupostos.

Amb la incorporació d’aquests nous estudis, Pere Regull assegura que manté la seva aposta per incorporar a Vilafranca nous estudis universitaris com la formació especialitzada vinculada amb el món del vi que ja imparteixen a la ciutat la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Vic. L’alcalde calcula que el conveni per la càtedra de Filosofia es podria signar en els propers dies.
Pel que fa al canvi d’objectiu a l’antic hospital -en un principi el govern hi volia traslladar les oficines de l’ajuntament-, el candidat de Junts per Vilafranca ha explicat que la inversió era molt important i que han acabat veient que potser no seria bo per Vilafranca unificar tots els serveis del consistori en un sol espai ja que, tot i que sigui més pràctic “acabaríem fent que la gent no es movés per Vilafranca ja que ara el repartiment d’oficines també dona vida durant els matins i evitem ghettos”.

Un dels altres punts del programa electoral de Junts per Vilafranca és mantenir l’oferta formativa i els plans d’ocupació que el darrer any han permès formar a més de 80 persones. “Comptem amb la col·laboració de nombroses empreses penedesenques que ens assessoren en el disseny dels cursos formatius per tal d’adaptar-los a les necessitats reals del mercat laboral”, ha afegit el cap de llista de la formació.

Pere Regull també ha anunciat la remodelació de la plaça de l’Oli com a objectiu per la pròxima legislatura. Aquesta transformació busca potenciar el mercat de carn i allargar el circuit comercial del centre. Es tracta d’una proposta que s’emmarca en la responsabilitat que entoma Junts per Vilafranca de promoure la millora dels espais comercials per afavorir el creixement de les vendes, cosa que, segons afirmen, ja estan fent des del govern.

“Es crearan carrils bici que connectin la vila amb els polígons” ha declarat el cap de llista de la formació en el marc del programa de comerç, economia, formació i treball de Junts per Vilafranca.
Pere Regull ha anunciat també la reducció de les taxes de creació de noves empreses amb l’objectiu de promoure la creació empresarial.

“Apostem per un teixit comercial viu, de qualitat i proximitat. Nosaltres podem fer que passegi més gent per Vilafranca i afavorir l’obertura de botigues, però són els establiments els que han de fer que els clients entrin” ha conclòs Pere Regull.

També et pot interessar

Comentaris