Bach protagonitzarà el 39è Festival Pau Casals del Vendrell

06/05/2019 - 19:03h

El certamen de cada estiu inclourà set concerts del 12 al 23 de juliol.

Johannes Sebastian Bach serà el protagonista de la 39a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell (FIMPC), que tindrà lloc del 12 al 23 de juliol. Sota l’eix temàtic “Casals i Bach”, l’edició d’enguany posa l’accent en la profunda admiració que sentia el Mestre pel compositor alemany, que també va ser font d’inspiració innegable de la seva obra.

El mateix Pau Casals va destacar de Bach que “és el moment més elevat i més pur de música de tots els temps”. En el marc del FIMPC 2019, es podran escoltar fins a una trentena de peces del compositor alemany.

Organitzat per l’Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell i que compta amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, per l’edició d’enguany s’han programat set concerts amb artistes de l’escena nacional i internacional i dues projeccions sobre el Mestre amb actuacions en directe.

Destaca la participació al Festival Pau Casals 2019, per exemple de dos artistes internacionals de rellevància. D’una banda, el solista i concertista italià Giuliano Carmignola protagonitzarà el concert del dia 16 de juliol a l’Auditori Pau Casals: “Els concerts de violí”, acompanyat dels flautistes Julia Gallego i Magali Mosnier i de la formació catalana Orquestra Da Càmera. De nou, el 19 de juliol, el violinista Carmignola oferirà un concert sota el títol “Els concerts de Brandenburg”, que comptarà amb Justin Taylor (clavecí), Lucas Macias-Navarro (oboè), Magali Mosnier (flauta) i l’Orquestra Da Càmera. En tots dos casos, el repertori només inclourà obres del compositor alemany protagonista del FIMPC d’enguany.

D’altra banda, el 39è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell també comptarà amb l’actuació estel·lar d’Olivier Latry, organista principal de Notre Dame de París. El 18 de juliol oferirà a l’església parroquial del Vendrell un concert dedicat a Bach amb peces de Couperin i de Grigny.

El concert inaugural previst pel dissabte 13 de juliol a l’Auditori del barri marítim de Sant Salvador, i seguint la voluntat del Pau Casals de promoure el talent jove, anirà a càrrec del violoncel·lista Victor Julien-Laferrière, artista multipremiat i guanyador del Queen Elisabeth Competition 2017. Acompanyat del pianista David Kadouch, Julien-Laferrière interpretarà, a més de temes de J.S.Bach, dues sonates de Beethoven i Mendelssohn, compositors que van trobar en Bach una font d’inspiració essencial.

En la programació també destaca la presència del jove clavecinista Justin Taylor, que, més enllà d’acompanyar el gran Giuliano Carmignola el dia 19 de juliol, dirigirà i tocarà amb la soprano catalana Elena Copons i la formació The Consort, el concert de clausura del Festival, “Les més belles àries de Bach”, el 23 de juliol.

Completen el programa de la 39a edició del FIMPC, el concert del pianista Francesco Piemontesi, que abordarà el Bach més romàntic el 17 de juliol a l’Auditori. El 20 de juliol, el reconegut violoncel·lista alemany Alban Gerhardt interpretarà “Les suites per a violoncel sol” de J.S. Bach.

Més projeccions de Casals

Seguint amb la tradició dels dos darrers anys, el Festival Pau Casals tracta de fer reviure Casals a la seva vila natal i difondre el seu llegat musical i humanístic gràcies a una selecció de pel·lícules fetes al llarg dels darrers trenta anys de la seva vida. La Fundació Casals s’ha dedicat a aplegar tots els documents audiovisuals inèdits de Casals, restaurar-los i conservar-los: concerts, assaigs, reportatges, entrevistes, màster classes, testimonis… Aquests documents van ser filmats o gravats a Puerto Rico, Prada de Conflent, Marlboro, Berlín, Budapest, Califòrnia, el Japó, Suïssa o Mèxic.

Així doncs, a banda dels concerts que ofereix la programació, la 39a edició del FIMPC també presenta activitats complementàries a les propostes musicals: “Pau Casals en imatges”, dues sessions de projeccions a l’aire lliure a la plaça del Tívoli del Vendrell, que tindran lloc el 12 i el 22 de juliol a les 22h. La projecció dels audiovisuals anirà precedida d’actuacions en directe; en el primer cas, de Victor-Julien Laferrière (violoncel) i Magali Mosnier (flauta), que participen dels concerts del Festival, i, en el segon cas, del Cor Zongora, format per cantants, alumnes o exalumnes de l’Escola de Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, dirigits per Montserrat Meneses.

Venda d’entrades

Les entrades per assistir al Festival Pau Casals del proper mes de juliol es podran adquirir des del 15 de maig 15 de maig a les taquilles de l’Auditori Pau Casals del Vendrell o bé per internet a la pàgina web:https://www.auditoripaucasals.cat.

També et pot interessar

Comentaris